Рожище переймає досвід Києва: у райцентрі з’явилася метрова писанка

28 Квітня 2016, 11:20
2569

Нагадуємо, з 23 квітня по 9 травня у столиці триває "Всеукраїнський фестиваль писанок", у рамках якого на Софійській та Михайлівській площах представлено 374 великих авторських писанок.

Віднедавна метрова писанка з’явилася і в Рожищі. Розписана у петриківському стилі, вона красується у районній бібліотеці для дітей по вул. Незалежності, 59.

Авторкою цієї дивовижі є рожищанка, майстриня Тетяна Вознюк, котра займається розписом посуду та виготовленням декоративних пляшок.

2

«Мені було дуже цікаво взятись за таку масштабну роботу, як розпис великодньої писанки великого розміру, — розповіла Тетяна для Район.Рожище. — А запропонували таку ідею координатор КО «Арт Лайф» Олександр Ковальчук та директор дитячої бібліотеки Світлана Матвійчук. Мені як художниці це припало до душі, адже тут і масштаб, і є де втілити свої задуми».

Майстриня каже, що займатися розписом було в задоволення, тим паче допомагали й підтримували сестра та маленька донечка. Окрім квіткових узорів, Тетяна виписала патріотичний вірш. Загалом процес виготовлення зайняв 3 дні.

«Сподіваюсь побачити цю писанку на одній з виставок, які часто організовує КО «Арт Лайф», тим паче, в мене вже назбиралося чимало власних виробів – розписаного посуду та декоративних пляшок», — додає Тетяна Вознюк.

1

1

До речі, у дитячій бібліотеці діє ціла експозиція унікальних писанок, принесених читачами, друзями бібліотеки та отцем Дмитрієм Теравським з Рожищенського благочиння УПЦ. Завітайте помилуватися!

2

Коментарі
28 Квітня 2016, 17:16
Супер!!!!!!
29 Квітня 2016, 13:12
Ти молодець) успіху та нових ідей) і щоб муза не покидала)
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром