1 липня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

01 Липня 2018, 07:00
Сергій Марчук 3861
Сергій Марчук

1 липня на ювілейну сходинку свого молодого життя ступив наш земляк, доброволець, який довгі роки віддано захищав кордони України на Сході. Відважний чоловік, дивовижна людина, яка має велику силу волі та духу – Сергій Марчук (псевдо Бронік).

Бронік добровільно проміняв мирне життя і пішов туди, де за будь-якої погоди та шквальних обстрілів думаєш про одне: «Допоки я тут – рідні та близькі спокійно сплять там…».

Щиро вітаємо іменинника! Бажаємо Вам, Сергію, міцного здоров’я, особистого щастя, яскравих успіхів та здійснення найзаповітніших мрій.

Нехай кожен день буде осяяний високим злетом душі, а добре самопочуття і гарний настрій стануть запорукою Вашого процвітання.

Миру, злагоди, шани, любові та достатку у Вам!

День ангела святкують: Василь, Віктор , Леонтій, Олександр.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У неділю, 1 липня 2018 року, в календарі ціла низка свят: Всесвітній день архітектури, День архітектури України, День Військ Протиповітряної оборони України, День флоту України (День Військово-Морських Сил України) та День працівників морського і річкового флоту.

Історичні події 1 липня: що цікавого відбувалося

День увійшов в історію першим використанням терміну «вітамін» та появою сонцезахисних окулярів.

1200 – з’явилися сонячні окуляри. Вперше цей винахід людства було використано в Китаї для захисту очей суддів під час тривалих засідань.

1569 – на мапі світу з’явилася нова країна – Річ Посполита. 1 липня було підписано Люблінську унію, відповідно до якої Польське королівство і Велике князівство Литовське створили нову державу.

1858 – Чарльз Дарвін вперше представив власну теорію еволюції.

1877 – вперше в історії у Лондоні було зіграно Вімблдонський тенісний турнір. Наразі це найпрестижніший турнір великого тенісу з найдавнішою історією.

1911 – вперше було використано слово «вітамін». Автором терміну став польський біохімік Казимир Функ. До речі, на той час існувало лише 2 відомих вітаміни: А і В.

1915 – вперше в кіно було знято голу натуру. Так, австралійська акторка Аннет Келлерман роздяглася у картині «Дочка Нептуна».

У 1916 (Липень) – російські війська захопили Рожище.

100 років тому (1918) засновано університет у Кам'янці-Подільському.

1961  – в Торонто відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку.

2014 – орден Героїв Небесної Сотні було засновано Верховною Радою України.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять мучеників Леонтiя, Іпатiя та Феодула. Віруючі з молитвами приклоняються до Боголюбської iкони Божої Матерi. Триває Петрівський (Апостольський, Петрів) піст або Петрівка, який завершиться на свято Первоверховних апостолів Петра і Павла (12 липня). 

Погода: Сьогодні очікується +14..+13 °C, переважно без опадів, помірний вітер. Завтра: +11..+14 °C, обложний дощ, свіжий вітер.

Народний прогноз погоди: 1 липня вшановується пам'ять мучеників Леонтія, Іпатія і Федула. У давні часи 1 липня відзначався Ярилин день - день пекучого сонця.

З цієї нагоди організовувались народні гуляння. Наші пращури в цей день спостерігали за травою: якщо вранці вона суха - на ніч буде дощ. У цей час відцвітає малина, починають квітнути лілії.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!

Коментарі
01 Липня 2018, 18:41
Це один з найкращих людей, яких я знаю.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024