У Рожищі побували нащадки розстріляних євреїв

25 Квітня 2016, 21:40
Зліва направо: Ари Дихтер, В'ячеслав Поліщук, Семюел Ганн, Сергій Швардовський 3193
Зліва направо: Ари Дихтер, В'ячеслав Поліщук, Семюел Ганн, Сергій Швардовський

Сьогодні райцентр відвідали Ари Дихтер и Семюел Ганн у супроводі виконавчого директора Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму Сергія Швардовського.

Вони приїхали вшанувати розстріляних у часи Другої світової війни родичів та зберегти пам’ять про них для нащадків. Спочатку гості побували на єврейському кладовищі (на межі Рожища та Копачівки), а потім зустрілися з рожищенським міським головою В'ячеславом Поліщуком.

«Ці люди є вихідцями з Рожища, їх батьки вижили під час розстрілів, переїхали в Ізраїль та США. Їх родичі лежать тут, в кар’єрі, вони не хочуть їх забувати. А головне — нащадки  бояться, що кладовище можуть знести. В Україні є закон, що через 70 років можуть знести це кладовище, а оскільки були розстріли, то ми хочемо надати йому статус пам’ятки. Поки що вирішуємо питання в облдержадміністрації і Рожищенській міській раді: будемо готувати документи. Сьогодні це була перша зустріч, щоб дійти згоди», — розповів Район.Рожище Сергій Швардовський, виконавчий директор Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму.

Коментарі
26 Квітня 2016, 14:28
Бачу чотири єврейчика на фото? Це не фейк часом?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024