Небезпечна крашанка. Чи корисні штучні барвники?

24 Квітня 2016, 19:00
2840

Напередодні Великодня фарби змітають з прилавків магазинів. Однак, як виявляється на Пасху яскраві крашанки можуть зіпсувати не тільки свято, але й призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Про це повідомляє ТСН.

Перед великим релігійним святом прилавки магазинів і ринків завалені фарбами для яєць. Українці розкуповують їх із задоволенням, адже ціна доступна - до 20 грн, а крашанки матимуть гарантовано яскравий колір. Однак, штучні фарбники можуть бути дуже небезпечними, особливо для маленьких дітей, які полюбляють гратися кольоровими яйцями.

Експерти застерігають, що низка речовин, які містять у фарбах, можуть впливати на здоров'я. Зокрема, тартразин міститься у зеленій фарбі та впливає на активність та фокусування уваги дітей.   Небезпечними також можуть бути жовтий, червоний та помаранчевий кольори. Вони часто містять фарбник Е110 заборонений у деякий країнах Європи. Експерти попереджають, що у речовині можуть зустрічатися домішки, які у довгостроковій перспективі можуть спричинити онкологічні захворювання. Спеціалісти також радять уникати будь-яких штучних барвників алергікам, астматикам та вагітним жінкам.
 

Коментарі
25 Квітня 2016, 18:29
Лушпиння цибулі-це найкращий варіант. Можливо є ще якісь варіанти?
26 Квітня 2016, 13:59
Знаю декілька натуральних барвників,наприклад: 1.Буряк.<br/>Для того щоб отримати варені яйця рожевого кольору, потрібно замочити їх з соком буряка. Для більш яскравого кольору прокип'яти яйця разом з цим овочем і дай настоятися кілька годин. 2.Куркума<br/>За допомогою цієї спеції ти отримаєте красивий золотисто-жовтий колір. Додайте 20 г куркуми на один літр води і варіть яйця в цій воді протягом 10 хвилин. Можна також покласти вже зварені яйця в гарячу воду з 3 ст. л. куркуми. 3.Виноградний сік<br/>З темних сортів винограду видавіть сік. Опустіть яйця в сік, розведений окропом на кілька годин. В результаті вийде ніжно-фіолетовий колір. 4.Чорний чай<br/>Заваріть міцний чорний чай і у вас вийдуть яйця коричневого кольору. Здорово і красиво))
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024