Урядове ноу-хау: оформити субсидію можна буде через інтернет

24 Квітня 2016, 10:00
1356

В Україні існує понад дві сотні різних послуг, які надає держава. ІТ-волонтери у співпраці з чиновниками створили інтернет-ресурс, де будуть надаватися державні послуги у різних видів на порталі iGov.org.ua, - інформує ТСН.

Там можна буде зареєструвати авто, відкрити фірму і навіть оформити субсидію. Все це робиться кількома натисканнями мишки. Результат – вдоволені люди, і суттєва економія часу.

Тепер ніяких черг і суперечок «хто крайній?», жодної корупції та тяганини, запевняють творці цієї інтернет-пратформи, яку майже рік довелося освоювати разом з фахівцями, волонтерами та чиновниками.

Головний автор ідеї Дмитро Дубілет розповідає: "Створили цю платформу для  боротьби з корупцією в Україні та спрощення діяльності бізнесу. Крім того, що це зручно для громадян".

Є ще один вагомий плюс і для держави, адже велику кількість процесів відтепер можна буде автоматизувати. Для того, щоб отримати державну послугу в електронній формі, слід мати доступ до Інтернету. На сайті IGov.org.ua потрібно обрати необхідну послугу для оформлення в списку послуг. Далі обираємо регіон, область. Система запропонує авторизуватись за допомогою Bank ID або через сертифікат електронно-цифрового підпису. Потім потрібно буде обрати свій банк і ввести дані. У вікні власного кабінету можна буде заповнити форму заявки. Після цього на електрону пошту повинне прийти повідомлення із підтвердженням про реєстрацію заявки із зазначеним терміном її виконання.  За своєчасним наданням послуги держслужбовцями стежать волонтери. У разі потреби нагадують про строки. Наразі чиновники всіх рівнів активно співпрацюють із командою IGov і готові перевести частину своєї роботи в електронну форму. Проект реалізується за волонтерські гроші. За словами Дубілета, до кінця поточного року його команда планує перевести 100 відсотків державних послуг в електронний вигляд, а це понад півтори тисячі видів допомоги.
 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024