«Поети сезону» зібралися на гала-концерті

23 Квітня 2016, 22:45
1882 Джерело: Скриншот з відео

Теплого весняного вечора талановита молодь району зібралася на творчому вечорі з підбиття підсумків конкурсу «Поет сезону», який упродовж 1,5 місяця проходив у соцмережах.

Варто зауважити, що ідея об'єднати поетів уже з досвідом та новачків у такому проекті народилася в організаторів наприкінці зими, з метою урізноманітнити поетичні вихідні, які проводилися Культурною організацією «Арт лайф» у соцмережах. Як розповів учасник проекту та організатор Олександр Ковальчук, за весь проект було опубліковано 33 вірші!

На фінальному вечорі представляли поетів та надавали їм слово для виступу. З'ясувалося чимало цікавих фактів про учасників.

Зокрема Юля Нікітюк з Любча, студентка СНУ, котра під час вечору прочитала «Монолог генія», нещодавно посіла ІІІ місце на фінальному етапі VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

А от фіналістка, ковельчанка Оля Папінко  під творчим псевдо Червоний мак – співачка та поетка зі стажем, її вірші публікуються у популярному блозі в соцмережі вКонтакті з понад 200 тис. підписників «Сучасна українська поезія».

Абсолютною дебютанткою проекту стала Оксана Ковтонюк — талановита художниця, юна помічниця керівника громадського руху «Мистецький форпост» Віталія Шевченка

Вчителя історії, автора книги про історію села Копачівки Сергія Янішевського в районі вже добре знають. Окрім того, Сергій — ще і музикант та автор пісень. На вечора, зокрема, прозвучала його нова пісня «Ранок».

Ще одна учасниця, фіналістка Наталя Воронка – сестра Романа Воронки, акордеоніста-віртуоза рожищенського гурту «Корінь Мандрагори». Як виявилось, слова до пісні-візитівки гурту написала саме Наталя, як і деякі інші  тексти для колективу.

Переможцем з поезією "А що тобі потрібно для щастя" став рожищанин, студент Дмитро Семенюк, який, окрім поезії, захоплюється багатьома речами – футболом, східними єдиноборствами та навіть кулінарією. Вітаємо Дмитра!

На завершення свята всі учасники отримали подарунки від місцевих майстринь. Ліричну нотку у поезію вплели вихованці Музичної школи Рожища, які виконали для присутніх кілька композицій з власного репертуару.

Ознайомитися з творчістю поетів можна у групі проекту "Поет сезону" вКонтакті. Приємно, що обдарована молодь району має можливість розвиватися та ділитися досвідом у рамках подібних творчих проектів. 

 

Коментарі
24 Квітня 2016, 23:26
оксана ти супер!!!!!!!!!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024