24 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

24 Червня 2018, 07:45
2621

24 червня народився військовик Збройних Сил України, лейтенант, повний кавалер ордена «За мужність» (третій за час проведення АТО повний кавалер ордена «За Мужність»), почесний громадянин міста Рожище – Павло Чайка.

Щиро вітаємо іменинника! Нехай всі незгоди та біди лишаються позаду, а в майбутньому будуть тільки світлі та радісні дороги. Щастя, здоров'я, сімейного благополуччя та радості у Ваш дім, Павле!

День ангела святкують: Варлам, Варфоломій, Єфрем, Марія.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У неділю, 24 червня 2018 року, День молоді. Офіційна назва свята День молодіжних і дитячих громадських організацій України.

Історичні події 24 червня: що цікавого відбувалося

Цей день увійшов в історію присвоєнням звання столиці України місту Києву та відкриттям Канади.

1497 – житель Генуї Джон Кабот відкрив острів, який назвав “терра пріма віста”, або “перша побачена земля”. Згодом острів отримав назву, яка збереглася до сьогодні – Ньюфаундленд.

1812 – армія Наполеона почала напад на Російську імперію.

1894 – конгрес в Парижі приймає рішення про проведення раз на чотири роки Олімпійських ігор та створення Олімпійського комітету.

1901 – у паризькій галереї Лаффіт відбулася перша виставка Пабло Пікассо. На той момент художнику було лише 18 років.

1930  – у Америці відбулося перше використання радару для виявлення літаків. Цим винаходом людство зобов’язане німецькому фізику Генріху Герцу, який відкрив принцип дії електромагнітних хвиль.

1934 – столицю УРСР було перенесено з Харкова в Київ.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує пам'ять апостолів Варфоломія та Варнави, віруючі моляться до Ікони Божої Матері «Достойно є». Триває Петрівський (Апостольський, Петрів) піст. 

Погода: Сьогодні очікується +11..+17 °C, зливовий дощ, помірний вітер. Завтра: +14..+18 °C, зливовий дощ, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 24 червня відзначається день пам'яті апостолів Варфоломія і Варнави. У минулі часи в цей день не можна було рвати траву, тому що люди вірили, що по ній катається всяка нечиста сила.

Сонячну погоду 24 червня передбачав туман, який вранці стелиться по воді, і мокриця, яка залишається розкритою весь день. Наші пращури помітили, якщо під час сходу сонця стоїть духота, то хорошої погоди не чекати. Дощ передбачала чиста вода у водоймах і сильний запах трави і жимолості вранці.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024