Кому, куди і скільки: які дороги в районі таки відремонтують

22 Квітня 2016, 16:40
2007

Дороги – чи не найбільший головний біль у суспільстві. Саме від якості доріг залежить і безпека, і сполучення з «цивілізацією» - з районом. Однак, останнім часом будівництво нових доріг не проводиться, існуючі теж не підтримують в належному стані.  Але невеликі кошти з бюджету для того щоб «залатати» подекуди дорожнє покриття все ж таки виділяють. Які витрати на дороги в районі передбачені цього річ, а ремонт яких шляхів довелося відкласти, інформує сайт РДА,

«В Рожищенському районі знаходиться 321 км автомобільних доріг, які підпорядковані Службі автомобільних доріг України, з яких: 80,1 км – дороги територіального значення; 118,3 км – обласного значення і 122,6 км – районного значення. Ремонт та утримання цих доріг здійснює філія «Рожищенський автодор».

Протягом 2015 року «Рожищенський автодор» на утримання доріг місцевого значення спрямував 2,48 млн гривень. Це  роботи з грейдерування, зимового утримання доріг, проведення ямкових ремонтів. Протягом 2015 року «Рожищенський автодор» на утримання доріг місцевого значення спрямував 2,48 млн гривень. Це  роботи з грейдерування, зимового утримання доріг, проведення ямкових ремонтів, - розповідає Ігор Шкільний.

Протягом минулого року з місцевих бюджетів на виконання ремонтних робіт комунальних доріг було спрямовано 818,7 тис. гривень, зокрема: Копачівською сільською радою – 28,2 тис. грн; Кременецькою – 6,8 тис. грн; Дубищенською – 6,6 тис. грн; Городинівською – 10,7 тис. грн; Іванчицівською – 138,0 тис. грн; Носачевичівською – 25,7 тис. грн; Рудко-Козинською – 309,9 тис. грн; Топільненською – 32,0 тис. грн; Щуринською – 51,9 тис. грн; Любченською – 34,7 тис. грн; Ворончинською – 1,5 тис. грн; Березолуківською – 4,4 тис. грн; Переспівською – 4 тис. грн; Пожарківською – 2 тис. грн; Рожищенською міською – 162,3 тис. грн.

За кошти міського бюджету було проведено капітальні ремонти вулиць Чехова, Шилокадзе та частини вулиці Шевченка на загальну суму 662,7 тис. грн.

На умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів вдалося відремонтувати комунальні дороги на територіях Копачівської, Рудко-Козинської, Щуринської, Носачевичівської, Іванчицівської та Любченської  сільських рад. Вартість виконаних робіт становить 451,1 тис. грн.

 Не оминули увагою і дорогу до села Сокіл, вірніше вже не дорогу, а те що від неї лишилося.

« Автомобільна дорога на ділянці Оленівка – Сокіл державного значення. Вона потребує невідкладного ремонту. Через надмірне курсування великовагових автомобілів покриття не витримує навантажень, втратило міцність, утворилась велика ямковість, що викликає справедливе обурення серед жителів уже не один рік. Розрахунки свідчать, що на ремонт цієї аварійної дороги необхідні кошти в сумі 19 млн грн. Районна державна адміністрація для вирішення цього проблемного питання підготувала ряд листів обласній державній адміністрації та Службі автомобільних доріг у Волинській області з проханням у сприянні виділення необхідних коштів. На сьогодні вишукується механізм щодо залучення коштів з усіх можливих джерел на проведення ремонту цієї дороги», - йдеться у повідомленні.

Останнім часом, з держбюджету коштів на ремонт автошляхів виділяють не так вже й багато, тож доводиться викручуватися.

Враховуючи вкрай недостатній обсяг фінансування розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення із загального фонду Державного бюджету України на 2016 рік, запроваджується механізм проведення відповідних ремонтів на умовах співфінансування. Змінами до Закону України «Про автомобільні дороги» визначено, що органи місцевого самоврядування в частині управління функціонуванням і розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів мають право здійснювати капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення, за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів (як співфінансування на договірних засадах).

На підставі пропозицій органів місцевого самоврядування, розпорядженням голови облдержадміністрації затверджений перелік об’єктів, які фінансуватимуться у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення та доріг комунальної власності на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. 

Комунальні ж дороги в районі у 2016 році будуть ремонтуватись лише за кошти органів місцевого самоврядування. З місцевих бюджетів на ремонт таких доріг передбачається спрямувати кошти в межах 1,5 млн гривень.

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024