Тривалентну вакцину від поліомієліту з Рожищенської амбулаторії вилучили

21 Квітня 2016, 14:44
1859

З 17 квітня Всесвітня організація охорони здоров'я почала вилучати з медичних закладів України та світу тривалентну оральну вакцину проти поліомієліту. Так, саме ту, якою і було проведено позапланову вакцинацію. Замість цієї будуть використовувати іншу – двовалентну.

Яка між ними різниця? Тривалентна вакцина – від трьох типів полімієлітного вірусу. Але вже багато років другий тип вірусу в природі не трапляється, і тому було вирішено вилучити цей компонент з вакцини і вакцинувати тільки від 1 і 3 типу вірусів. Ця вакцина є дешевшою у виробництві, а також трохи розвантажує імунну систему.

У Рожищенському районі таку вакцину вже вилучили і дітей нею не вакцинують.

«Так, ми ще 17 квітня мали право вакцинувати останній день цією вакциною. А вже 18 квітня у нас її вилучили. Однак двовалентну вакцину ще поки не завезли. Ми «підігнали» планову і позапланову вакцинацію від поліомієліту, тож поки що без поспіху чекаємо нової вакцини, оскільки вакцинувати поки що не має кого. Думаємо, її буде надано вчасно», — розповів Володимир Мосійчук, головний лікар КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

 

Коментарі
22 Квітня 2016, 01:53
Тобто, провели експеримент над дітьми, мами яких довірливо масово "притягли" своїх чад до лікарні?
23 Квітня 2016, 18:10
Та вони експерименти давно над дітьми роблять, ніхто про це просто не знає...<br/>Тільки коли болить тоді біжимо, а доказати щось не можна...
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024