Недобросовісні пацієнти загороджують проїзд швидкій

21 Квітня 2016, 10:05
2118

Здоров’я – чи не найціннішій скарб у людини, і дуже погано, коли воно підводить.

Відтак, якщо все ж таки довелося звертатися до лікарні, не факт, що туди легко можна буде втрапити. І не питання корупції чи недоступності: все набагато простіше – не завжди швидка зможе доставити хворого під двері лікарні. А все тому, що загородили дорогу пацієнти власним транспортом.

Медики з КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» намагалися боротися з порушниками – марно.

«Вже і таблички повісили, щоб тут не ставили автомобілів, і просили, і розганяли…Все рівно, понаставляють транспорту, швидка не може ні на виклик виїхати, ні з виклику заїхати, ні хворого підвезти до приймального. Ми вже і табличок понавішували, щоб тут не паркувалися, але люди все ігнорують», - скаржиться водій швидкої Микола Садовий.
Про проблему знає і головний лікар Рожищенської лікарні Віктор Редзій. Втім, заборонити автівкам проїзд та паркову біля лікарні – не має права.

«Є різні хворі. Є дуже важкі пацієнти, які не можуть ходити, а в лікарню, щоб отримати допомогу втрапити треба, тому забороняти близький під’їзд до мед закладу – не маємо права. Однак іноді дуже нахабних водіїв все ж таки доводиться просити, щоб паркувалися в іншому місці, бо не лише швидка, інший лікарняний транспорт, для забезпечення безперебійної роботи лікарні проїхати не може», - коментує Віктор Редзій.

Бувало, що для нахаб викликали і поліцію, а правоохоронці в свою чергу виписували штрафи. Однак, навчити недобросовісний люд культурі паркуванню біля медичного закладу так і не змогли.

Лишається лише сподіватися та совість пацієнтів та їх водіїв, які паркуватимуться швидко і без проблем. Приміром, поки хворий у стінах мед закладу – авто на стоянці за його межами. Тільки розуміння та елементарна культура дозволить зберегти здоров’я та уникнути непорозумінь.






 

Коментарі
21 Квітня 2016, 13:23
Шановні журналісти... Якщо вже робили фото, то треба було фотографувати біля приймального відділення, чи ви не знаєте де воно? А ви сфотографували автомобілі працівників лікарні та амбулаторії (лікарів) які приїхали на роботу, та й транспорт саме на тих місцях нічим не заважає швидкій допомозі...
21 Квітня 2016, 14:12
Чому не сфотографували дорогу біля лікарні тобто ями бо дороги тут немає. Щоб це біля лікарні була така дорога це стидно, водії швидкої мають скаржитися на це особливо, ви везете хворих. Бо з такею дорогою людину з апендицитом наврят довезеш, а якщо вагітна то дей родить не доїхавши!!! Зверніть увагу на це Головний.
21 Квітня 2016, 14:14
Це так зверніть увагу!
21 Квітня 2016, 15:24
Я, як водій, на знаки в такому стані як на останньому фото й уваги не звертаю, це не знак, це позор....
21 Квітня 2016, 19:16
увагу на дорогу хай зверне і мер міста
21 Квітня 2016, 21:35
а працівник лікарні який приїхав на машині під номером 20- 33 ауді 80 читати не вміє що це місце для швидкої
22 Квітня 2016, 01:56
А працівник лікарні поставив машину під номером 20-33 не на стоянці "швидкої", а під поліклінікою - до вашого відома
22 Квітня 2016, 20:06
нехай поліція приїде до лікарні на день то план по штрафам виконаї на місяць
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024