Рожище: Дев’ятикласники відсвяткували випускний у Карпатах

15 Червня 2018, 17:40
11100

Випускники 9 класу Рожищенського НВК №4 відсвяткували свій випускний у Карпатах.

Лист-розповідь про подорож надіслала на адресу Район.Рожище Богдана Артемюк.

Аби наш випускний був незабутнім, ми вирішили відсвяткувати його в Карпатах! Від самого початку дев’ятикласники Рожищенського НВК №4 хотіли отримати від випускного незабутні враження. А поїздка, яка відкриє нові місця і принесе позтивні емоції, здалася найкращим варіантом.

У суботу, 9 червня, автобус з 23 учнями, 9 батьками, класним керівником Вітою Царюченко та педагогом-організатором Наталією Янчинською відправився в туристичну трьохденну подорож у Прикарпаття. Дорога була довгою, але цікавою і насиченою різноманітними мальовничими місцями, які  справили неабияке  враження на подорожуючих.

Першим випробуванням або, як сказала класний керівник Віта Василівна,- «розминкою»  для нас стали «Скелі Довбуша» - унікальна пам’ятка історії та природи, про яку розповів нам досвідчений гід Степан. Ми поринули в ті часи, коли історія брала свій початок, а також відчули себе опришками, які жили в горах та скелях, і гуцулами, які вправно володіли музичними інструментами.

Далі вирушили на поселення у село Татарів Івано-Франківської області в садибу «Загадка Карпат», де на нас чекали гостинні господарі.

Наступний день виявився найцікавішим, але одночасно найважчим: ми підкоряли Говерлу, і незважаючи ні на що, дісталися її вершини, а супроводжував нас екскурсовод Сергій. Наше підняття на гору розпочалося від спортивної бази «Заросляк», яка знаходиться на території Карпатського національного природного парку.

Початок маршруту пролягав лісом, де ми проходили через мальовничий гірський струмок, далі стежкою вийшли на  полонину Заросляк, звідки можна побачити навколишні вершини і саме тут  починалося поступове сходження на так звані «плечі»  Говерли. Перед нами поступово розгорталися незабутні панорами навколишніх гір, і з кожним метром вони ставали  все більш вражаючими.

Решту дороги довелось підніматись по каміннях на Говерлянку, з якої нарешті стало видно саму вершину. Останні метри давались важко, але воно того варте: з гори відкривалися фантастичні краєвиди, від краси яких перехоплював подих.

На вершині можна було доторкнутись до безмежного карпатського неба, відчувши всю його висоту. Так ми підкорили найвищу гору України – Говерлу, висота якої становить 2061 м,  і підняли державний прапор України з підписами учнів 9-А класу Рожищенського НВК №4.

На третій день подорожі вирушили до туристичної перлини Карпат – Буковелю, де на підйомнику піднялися в гори. Нас вразила краса українських Карпат. Також були зачаровані найбільшим штучним озером, площа якого 6,8 га.

Наступна зупинка третього дня – місто Яремче. На великому підвісному мості милувалися водоспадом Пробій  річки Прут. Також відвідали сувенірний ринок, де придбали цікаві дрібнички на спогад про Карпати.

Ну от і все… Дорога додому. Три дні відпочинку промайнули досить швидко і залишили незабутні теплі та приємні спогади. А найголовніше, ми підкорили Говерлу!

Богдана Артемюк учениця 9-А класу Рожищенського НВК №4

 

1
1

1

1

1









 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024