14 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

14 Червня 2018, 07:25
3824

Доброго ранку, любі читачі. Сьогодні четвер, 14 червня.

Нехай ранкова прохолода приємно бадьорить вас на початку дня, а свіжозварена гаряча кава зігріває і пробуджує до звершень.

Насолоджуйтеся гармонійними хвилинами свого життя. Внутрішній спокій іноді так важливий для того, аби зупинитися на мить і з новими силами й свіжими думками розпочати щось нове.

Смачного вам кавування і гарного дня! 

День ангела святкують: Валеріан, Василь, Віра, Гаврило, Давид, Денис, Іван, Павло, Устим, Харитон.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять мученика Юстина, філософа й інших; преподобного Агапіта Печерського, лiкаря безвiдплатного, в Ближнiх печерах. Триває Петрівський (Апостольський, Петрів) піст або Петрівка, який завершиться на свято Первоверховних апостолів Петра і Павла (12 липня). 

У четвер, 14 червня 2018 року, Всесвітній день донора крові (World Blood Donor Day) та Міжнародний день блогера (Blog Day).

14 червня в історії: 90 років тому (1928) народився Ернесто Че Гевара (Ернесто Гевара де ла Серна), аргентинський революціонер, один із керівників Кубинської революції 1959 року (розстріляний у Болівії у 1967).

Історичні події 14 червня : що цікавого відбувалося

1783-заснування першої російської військово-морської бази на березі Ахтіарської бухти. Пізніше база, заснована адміралом  Томасом Макензі, отримала назву Севастополь – за бажанням Катерини II.

1834 – у американському штаті Вермонт було запатентовано наждачний папір. Винахід належав Ісааку Фішеру.

1950 – телеканал Нью – Джерсі вперше в світі показав народження людини.

1951 – у США продемонстрували роботу першого цифрового комп’ютера, який, до речі, важив цілих 13 тонн.

1965 – Пол Маккартні написав пісню «Уеsterday».

1997 – книга коміксів “Бетмен” 1939 року випуску була продана на американському аукціоні «Сотбі» за рекордні 68.5 тисяч доларів.

1998 – почалося святкування 1000-річчя хрещення Русі в Києві.

2014 – бойовиками ЛНР біля Луганського аеропорту було збито літак ВПС України Іл-76. 49 військових, які перебували на борту, загинули.

Погода:  Сьогодні очікується +24..+18 °C, зливовий дощ, слабкий вітер. Завтра: +18..+22 °C, зливовий дощ, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мучеників Устина Філософа і Харитона. У народі помітили, якщо в цей день довго кує зозуля - очікується тепла погода без холодного ранку.

Ранок цього дня мав для селян велике значення - по ньому визначали урожай: гарний ранок на Устина - гарний налив жита; дощ, похмуро - урожай на льон і коноплі. Для 14 червня існує красива сімейна традиція: вечір цього дня слід провести наодинці з коханою людиною, тоді у сім'ї буде щастя.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром