Правозахисник Гаврук вважає, що рожищенська влада "чинить тиск на підприємців"

15 Квітня 2016, 14:45
Правозахисник Олександр Гаврук 4893 Джерело: «Волинські новини»
Правозахисник Олександр Гаврук

Не встигли містяни обговорити список підприємців-власників торгових точок (павільйонів) на ринку біля ТЦ «Колібріс», які не платять податків, як справа з податковим узаконенням підприємців у Рожищі отримала новий виток розвитку.

У боротьбу за честь та гідність уже згаданих осіб вступив голова ГО «Громадська рада з розвитку м. Рожище», член Асоціації правозахисників Волині (яку очолює підприємець Роман Литвинчук) Олександр Гаврук.

Громадський активіст написав офіційні запити в міськраду, податкову та в редакцію Район.Рожище.

Зокрема пан Олександр Гаврук цікавиться: звідки і коли з’явився цей список підприємців, чому міська рада почала чинити тиск (!) на підприємців ринку , чому на бюджетну комісію не було викликано торгівців на ринку приватного підприємця Безверхого та інших підприємців Рожища тощо. А ще правозахисника дуже цікавить, на якій підставі (!) місцеві податківці надали список неплатників у міську раду?..

Як повідомили Район.Рожище у Рожищенському відділенні Ківерцівської ОДПІ, подібні запити спочатку відправляються на Ківерцівську інспекцію, а тоді вже переадресовуються на місця.

Схоже, боротьба з бізнесом, який порушує законодавство, набуває в райцентрі все більшого розмаху. 

Але якщо замість того, щоб сприяти спільній ініціативі міської влади та податківців навести порядок, починаючи хоча б з підприємців на ринку біля ТЦ «Колібріс», через яких лише міська казна щомісяця недоотримує понад 6,5 тис. грн.(!), правозахисники починають "ставити палки в колеса", виникає питання: чиї ж права та інтереси вони захищають?.. 


 

 

Коментарі
15 Квітня 2016, 18:47
очі як в Чікатіла. Ух...жуть просто
15 Квітня 2016, 20:41
Просимо Вас хоча б орієнтуватись в тому, які питання висвітлюєте. Різницю між підприємцями, що торгують на ринку та людьми, які без будь-яких на те документів торгують біля ТЦ "Колібрис" потрібно розуміти, але для цього варто не писати будьщо- аби написати, а мати до своєї справи трішки бажання працювати.А професіоналізм прийде з часом (можливо!)
15 Квітня 2016, 20:44
Бридко перекручена та зманіпульована стаття! Ви продажна газета! І неварто Вас читати!<br/>Чиї Ви права та інтереси захищаєте!!!!!!!!!
15 Квітня 2016, 21:29
Вельмишановний чи шановна! Читайте уважніше! Автор цитує запит Гаврука, бо саме він називає отих торгашів без документів, підприємцями.
15 Квітня 2016, 21:37
До вашого відома! На сайті Район.Рожище, в новині від 08.04.2016 р., було опубліковано список підприємців, підготовлений Рожищенським відділенням Ківерцівської ОДПІ, які мають торгові точки на ринку (павільйони). http://rozhyshche.rayon.in.ua/news/7245-spisok-pidpriemtsiv-bazarnikiv-iaki-uhiliaiutsia-vid-splati-podatkiv<br/>При чому тут люди, які, з ваших слів, без будь-яких на те документів торгують біля ТЦ &quot;Колібріс&quot;???<br/><br/>І ви будете говорити про професіоналізм?..
15 Квітня 2016, 22:55
Повідомляю Вам, шановна редакція, торгівля на ринку і біля ринку - дві великі різниці, в першому випадку людина сплачує податок - на скільки це можливо в даній ситуації, в другому випадку людина без будь-яких документів і без будь-яких сплат податків спокійно торгуює біля воріт ринку та поруч ТЦ &quot;Колібрис&quot;.<br/>Ви подали список підприємців які мають статус підприємця але за певних обставин не сплачують податкові збори.Чому, Ви лобіюєте інтереси осіб,які не мають жодних підрприємницьких документів і дозволів на торгівлю і спокійно торгують біля ринку- їхні прізвища незнають ні податкова, ні міська рада. Хіба це не показник професіоналізму Ваш, міської ради, податкової- коли женуть під ножі одних, і нехтують іншими (лобіювання інтересів?, маніпуляція думкою?,робота на міську раду?).
15 Квітня 2016, 22:59
Стосовно запиту Гаврука на фото, то він описує саме інтереси підприємців що торгують на ринку м.Рожище, і проти торгівлі в невідведених місцях для цього.Важко розібратись скажу до кого звернутись.
15 Квітня 2016, 23:57
Шановний пане Романе!<br/><br/>Я розумію описану вами різницю, але мова зараз не про це. На мою думку, торгувати, маючи документи, будучи оформленим як підприємець, але не сплачуючи податків, так само протизаконно, як і торгувати взагалі без документів. <br/>І це не я, а ви робите між цими людьми різницю! Інакше як можна трактувати ваші формулювання &quot;не сплачуючи податок - наскільки це можливо в даній ситуації&quot;, &quot;женуть під ножі&quot; як не захист чи лобіювання інтересів перших?..<br/>Чому ви не проти тих, хто має документи, але не платить податки? І через перших, і через других міський бюджет однаково втрачає гроші, які можна було б використати на благоустрій, наприклад.<br/><br/>Якби нам надали списки тих, хто торгує без документів узагалі, опублікували б і такі списки. А щодо обвинувачення &quot;роботи на міську раду&quot;, раджу перечитати статті на сайті Район.Рожище: у нас було чимало критики і по відношенню до роботи мерії. Але якщо людина працює на своєму місці та старається щось змінити на краще, ми про це пишемо теж. <br/>Сподіваюсь, ваша ініціативність та наполегливість також стане в нагоді, коли вирішуватимуться й інші справи на користь міста та громади.
16 Квітня 2016, 00:07
Гавруку дасиш 200 гривень, то він гори переверне, всіх на ноги поставить! При тому зовсім не розуміє , хто правий! Хто йому платить, той і правий!
16 Квітня 2016, 00:11
А що в тому списку Роман Литвинчук був? Чи із за чого той кіпіш?
16 Квітня 2016, 00:16
Не насміхайтеся з хворої людини. Краще б подумали б як того Гаврука десь би трошки потримали і полікувати.
16 Квітня 2016, 01:13
Несплата податку на сьогоднішній день не злочин, а спосіб виживання. Ми жодним чином не маємо права підтримувати, тих хто не платить податки.Міська рада в розмові з підприємцями ринку розумно і делікатно на даний час діє. Суть проблеми в ЗУ &quot;Про захист персональних даних&quot; (якщо вже стало питання в захисті неплатників податків), і якщо в цьому розібратись поданий Вами список є порушенням ЗУ. Раджу Вам висвітлити іншу сторону &quot;протистояння&quot;- підприємця-базарника (чим вони мотивуватимуть свою несплату). На запрошення міської ради прийшло 1/5 всіх запрошених підприємців- повна відсутність громадської активності, а це тривожним є в плані подальшого розвитку міста. Громада є пасивною, а та активна частинка- повністю політизованою.<br/>Невже несплата місту 6.5 тис.грн є такою проблемою міста.Невже той базарник є головною рушійною силою бюджету та його реалізації. Якщо в когось інша думка готовий вислухати...
16 Квітня 2016, 01:36
1/5 підприємців, які прийшли на запрошення мера, - це не просто відсутність активності, це відсутність відповідальності та страху перед покаранням за порушення закону.<br/>Якщо ви вважаєте, що базарники - не головна рушійна сила бюджету, то допоможіть місту вирішити проблему з його головною рушійною силою бюджету. Ви ж ратуєте за справедливість та захист прав! А ще попросіть у міськраді їхній бюджет на 2016 рік, і ви зрозумієте, що навіть 6.5 тисячі щомісяця для міста - це вагома сума.<br/>Мені здавалося, правозахисники повинні ділити світ на біле та чорне (право, закон та беззаконня, безправність), а не на чорне та сіре (є погані і трішки ліпші). Бачу, що помилялась.
16 Квітня 2016, 01:46
А ви озвучте суму, яку базарник повинен в місяць заплатити державі. Кожен з того списку, приблизно біля 150 грн? То в кого такий виторг малий, шо оформити все законно не по карману?
16 Квітня 2016, 08:05
ХТО ТОГО гаврука В ГРОМАДСЬКУ РАДУ ВИБРАВ.
16 Квітня 2016, 16:21
Як не платив так і платити не буду. Так 6.5тис. в місяць вагома сумма,але чому інші підприємці несплачують, наприклад Шварцкопи. Вони змінили цільове призначення ділянки.Той же Безверхий , Шкільний чи Кучірка, вони все заплатили. Длінний може перестав платити зарплату в конвертах, він доречі вже заплатив штраф в міськбютжет?
16 Квітня 2016, 17:57
Підприємець на ринку зобов`язаний вносити обов`язкові платежі в сумі: 300-400 грн аренда за землю, 125 грн єдиний податок, 305 грн. ЄСВ= 830 грн. щомісяця.Чи всі так готові платити? Відповдь - ні! Якщо вже шановна редакція не може в цьому розібратись, тоді що Вам говорити про правозахист та юридичні колізії в державі. Ви не професійно виконуєте свої обов`зки та маніпулюєте громадською думкою.<br/>На цьому наш діалог закінчено. Будьте готові відповідати за свої статті !
16 Квітня 2016, 18:07
Шкода що редакція не може зрозуміти суті проблеми, а читач &quot;цинічний барига&quot; все зрозумів та висловив свою думку за допомогою кількох речень. Зрозумілим є одне розкрутка сайту на проблемах простих людей. Цього не буде! Журналіст який отримує посадові інструкції та нерозібравшись їх виконує, підтримує одну точку зору, і нехтує іншою - це не журналістика, це лобіювання та нехтування життям постого люду на користь певних зацікавлених осіб в цьому.Допобачення!
16 Квітня 2016, 19:04
Дуже цікава точка, м'яко кажучи, точка зору... Що значить незгідний платити податки? Це шановний абсурд... А як бути наприклад вчителям, лікарям та іншим бюджетникам у них не питають згідні платити вони податки чи ні, відрахували із зарплатні і крапка. А ще називають себе правозахисниками, таке враження що Гаврук вас там усіх чимось заразив, що спричиняє &quot;пронос слів&quot; і &quot;запор думок&quot;. Те ж саме стосується &quot;цинічного бариги&quot; - на мій погляд вихвалятись нема чим, якби було навпаки, оці неплатять - вони злочинці і т.д., а я платив і буду платити тоді була бінша справа. З усіх цих коментарів можна зробити висновок - у нас патріотизм і захист прав закнчується там де починаються особисті інтереси. Правда ж?
16 Квітня 2016, 21:17
Не пишіть абсурду. Оприлюднювати прізвища і імена можна. Це не порушує закон Про захист персональних даних. Перш, ніж прикриватись законом, читайте його!!!! НЕУКИ
16 Квітня 2016, 22:12
До Маніпулятора, який може оприлюднювати прізвища і імена і не порушувати закон. Неук ти!!!!!!! <br/>Що відноситься до персональних даних<br/>До персональних даних можна віднести будь-які відомості, за якими ідентифікується або може бути ідентифікована фізична особа, зокрема: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, телефони, паспортні дані, національність, освіта, сімейний стан, релігійні та світоглядні переконання, стан здоров’я, матеріальний стан, дата і місце народження, місце проживання та перебування тощо, дані про особисті майнові та немайнові відносини цієї особи з іншими особами, зокрема членами сім’ї, а також відомості про події та явища, що відбувалися або відбуваються у побутовому, інтимному, товариському, професійному, діловому та інших сферах життя особи (за винятком даних стосовно виконання повноважень особою, яка займає посаду, пов’язану із здійсненням функцій держави або органу місцевого самоврядування) тощо. Вказаний перелік не є вичерпним.<br/>Така інформація про фізичну особу та членів її сім’ї є конфіденційною і може оброблятися в тому числі поширюватись тільки за їх згодою, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
16 Квітня 2016, 22:16
І ти вважаєш себе журналістом!!!! Сміх та годі!!! Хто тобі платить за твій непрофесіоналізм!!!! Стаття написана сидячи в кріслі!!! Підіймись прийди до людей!!!<br/>Скажи це прямо людям в очі!!!
16 Квітня 2016, 22:18
Хотілося б звернутися до редакціі. Оприлюдніть ,будь-ласка,своі дані, зокрема - штат людей ,які у вас працюють, і на скільки ви збагачуєте міський бюджет? А також хто платить вам зарплату?
16 Квітня 2016, 22:25
Скільки сплачено інтернет-газетою &quot;Район.Рожище&quot; податків?Які податки платите ви особисто? Гаврук чуєш, якщо ти правозахисник, запит до податкової про реєстрацію та сплату податків даною юридичною особою &quot;Район.Рожище&quot;.На кого оформлено?Хто власник?
16 Квітня 2016, 22:29
Скільки сплачено Вами податків шановна редакція чекаємо статті про це від Вас.Добре в кріслі вдома розповідати людям що треба платити! А ти платиш? Чекаємо відповіді податкової стосовно цієї &quot;кантори&quot;
16 Квітня 2016, 22:43
В понеділок за відповіддю до податкової стосовно сплати та реєстрації, до відповідних органів на проведення діяльності засобів масової інформації в Україні можлива лише після отримання встановлених законодавством дозволів. З огляду на наведене, можна вести мову про необхідність визначення статусу „засобів масової інформації в мережі Інтернет”, порядку їх функціонування та легалізації (реєстрації або ліцензування). Головним є те, щоб порушене питання не трактувалося як спроба встановлення політичного контролю над інформаційними Інтернет ресурсами.
16 Квітня 2016, 22:45
Необхідно звернути увагу на те, що про інформаційний ресурс в мережі Інтернет, зареєстрований в установленому законом порядку як засіб масової інформації, мова вже йде в абзаці четвертому пункту 12 постанови Пленуму Верховного Суду України від 27 лютого 2009 року № 1 „Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи”. Так, Верховний Суд України роз’яснив, що у разі якщо недостовірна інформація, що порочить гідність, честь чи ділову репутацію, розміщена в мережі Інтернет на інформаційному ресурсі, зареєстрованому в установленому законом порядку як засіб масової інформації, то при розгляді відповідних позовів судам слід керуватися нормами, що регулюють діяльність засобів масової інформації.<br/>Готуйтесь до відповіді і перевірки на профпридатність перше непрофесійне видання!!!!!!!!
16 Квітня 2016, 22:47
Базарники рулять!!!!!!!!!!!!!!
16 Квітня 2016, 23:05
&lt;p&gt;До АПВО - для початку доведіть, що опублікована інформація недостовірна, а тоді вже будете перевіряти. На цьому наш діалог завершено.&lt;br /&gt; Всім іншим неназваним коментаторам (чи коментатору) - читайте Правила користування на сайті.&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 00:10
&lt;p&gt;Справа не в достовірності інформації, а в дозволі чи недозволі її опубліковувати.І відповідальності за розкриття персональних даних підприємців без їхньої на те згоди.Відповідальність повинні понести міська рада та Ваша інтернет-газета(якщо така взагалі має право на існування).І тоді діалог буде продовжено в судових залах в присутності дійсних журналістів, а не &amp;quot;любителів-писак&amp;quot;.&lt;br /&gt; З нетерпінням чекаємо оприлюднення дозволів та реєстраційних документів Вашого &amp;quot;видання&amp;quot;на Вашому ж сайті.&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 00:18
&lt;p&gt;Зверніть увагу... Хоча б один заперечив проти того, що все ж платить податки, та ні, так званих &amp;quot;підприємців&amp;quot; обурив факт публікації їх &amp;quot;персональних даних&amp;quot;, а те що вони не платять податки, хоча зобовязані це робити їх ніяк не обходить...&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 00:19
&lt;p&gt;Шановні підприємці, які торгують на ринку біля ТЦ &amp;quot;Колібріс&amp;quot;!&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; Для висвітлення цієї теми з різних точок зору ми пропонуємо вам висловитись на сайті Район.Рожище і обгрунтувати власну позицію!&lt;br /&gt; Ми обов&amp;#39;язково опублікуємо ваше звернення, якщо (істотна умова!) воно міститиме чіткий підпис реальної людини або печатку організації.&lt;br /&gt; Пишіть нам на емейл [email protected]&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 00:41
&lt;p&gt;Напишемо але вже не Вам.&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 00:43
&lt;p&gt;Ото хвиля, вонь яка, найбідніших людей в місті зачепили, в нас же базарники дуже бідні і знедолені, навіть 150 грн. на податки не вистачає, дані розповсюдили, ух ти, та на кожному стовпі вісіти мають, вони податки не будуть платити, та штрафувати &amp;quot;редисок&amp;quot;, каста недоторканих, про судів і депутатів знав, а тут ще й підпільна є, каста - БАЗАРНИКИ. Підіть заплатіть і не воняйте в коментах, огидно читати.&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 01:37
&lt;p&gt;Отже, питання однобокості висвітлення теми та лобіювання чиїхось інтересів знімається. Ми були готові надати вам майданчик для висловлення власної позиції!&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 02:31
&lt;p&gt;Не з тих починати треба! Може й з базару , але в першу чергу з самого базаркома-Ткачука.. Він збирає гроші з тих хто торгує біля ринку сам знаю.Тоді питання: скільки базарком-Ткачук сплачує в міську казну? Чи з Лукасєвичом поділився і його ніхто не зачепатиме! А тоді вже беріться за простих людей! На своїх місцях зробіть порядок!&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 02:33
&lt;p&gt;До синьо-жовтого буряка - крім каст базарників , є ще й інші ,що теж не платять податки ( контрабандисти, заробітчани, будівельники ,міняйли) , може нехай ще й вони скинуться по150 грн вже багатша міськрада стане. Чого ви до нас вчепилися? А буряк набере більш природнього окрасу. А редакція оприлюднить своі дані.&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 11:38
&lt;p&gt;Треба всіх, хто не платить податки закрити.&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 12:34
&lt;p&gt;базарникам, да пішли ви всі..., касти...., &amp;quot;до нас вчепилися&amp;quot;, треба чиплятися до всіх, в нас один офіційно працюючий на 4 пенсіонерів і всі бігають кричать пенсії малі, звідки вони мають бути великі? Ніхто нічого не платить. А коли навіть торговля не платить податок за те що торгує, причому податкова знає і нічого не може зробити, на виробничих підприємствах звіт здасться на день пізніше і вже штрафи пішли, а тут повне роздольє, торгівлля - це підприємницька діяльність, хочеш займатись - плати податки, не хочеш платити - закривайся,...&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 14:01
&lt;p&gt;Ми не від доброго життя пішли на базар, якби була нормальна робота - то чи мерзли би ми на базарі, чи пеклися би в консервах на 40 -градусному сонці? Може це питання до влади ,чому не працюють підприємства ,де 450 місць на концервному, чому стоіть меблева , птахофабрика? Думаєте на базарі рай. Крім того ми платимо аренду , а для декого це вже суттєва сумма. Хто може той платить інші податки. Можна подумати у всіх інших підприємців все ідеально з податками. Є підприємці які навіть за землю не хочуть платити.&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 14:08
&lt;p&gt;Претензії базарників дуже нагадують відому фразу з фільму &amp;quot;А почему я? Как что так сразу Косой&amp;quot;...&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 14:35
&lt;p&gt;Не ми такі - держава така, хто як може так і виживає.&lt;/p&gt;
17 Квітня 2016, 17:07
&lt;p&gt;базарники, ви про, що пишете? Не від доброго життя пішли? Тобто ви думаєте в цехах люди з кондиціонером працюють, зимою не мерзнуть, літом не паряться? Ви б кинули роботу на якій працюєте по 5 годин в день, причому працюєте не руками а більше язиком і пішли б до конвеєра на 8-10 робочих годин в зміну, з 5 хвилинним перекуром вчерез 2 години, коли відійти в туалет можеш тільки в перекур, бо конвеєр тебе чекати не буде? Чи за станком простояти і пилюкою дихати? Чи цілий день сваркою цвиркати, чи з залізяками бігати? Щось я не думаю. Ви не розповідайте наскільки в нас базарники бідні, ніхто не повірить, в нас торговля сама бідна тільки чомусь в місті магазини ростуть як гриби, а не виробничі цехи, і всі будуються підприємцями.&lt;/p&gt;
17 Грудня 2016, 00:03
Наші базарники за 100 грн.вдавляться ! А Гаврук напевне багатьох ТАКИХ ТОРГАШІВ поставив внезручне становище.Є така приказка КУПИ ПРОДАЙ ПІШОВ НА Х.. НЕ МІШАЙ!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром