Рожищенські сільгоспвиробники заключили договори з ринком "Шувар"

15 Квітня 2016, 13:20
2768

Вчора, 14 квітня, за ініціативи департаменту агропромислового розвитку ОДА  представники ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» прибули у Рожищенський район, щоб знайти потенційних партнерів для подальшої співпраці, інформує сайт РДА.

Участь у заході взяли директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, голова райдержадміністрації Інна Гайворонська, заступник генерального директора ТзОВ "Шувар" Клавдія Гордієнко, представники структурних підрозділів райдержадміністрацій, сільські голови, власники одноосібних господарств, керівники фермерських господарств району.

«Наші аграрії вирощують якісні овочі, у районі розвинене ягідництво. Проте, максимальну вигоду від продажу цієї продукції отримують посередники. Ми хочемо, щоб агровиробники району були активними та витребуваними на ринку сільгосппродукції, а також отримували за це хороші прибутки», – повідомила Інна Гайворонська під час відкриття наради.

Директор департаменту Юрій Горбенко повідомив, що наразі виробники сільськогосподарської продукції самостійно можуть реалізовувати її на спеціально створених для цього ярмарках «Село-місту», фермерських ринках та місцях придорожньої торгівлі. Крім цього, сільгоспвиробники реалізовують свою продукцію у місцеві бюджетні заклади.

Волинські аграрії уже активно співпрацюють із ринком «Шувар», зокрема 48 сільських територій, в тому числі 18 – у Рожищенському районі, уже є активними учасниками на ринку.

«Ринок зацікавлений забезпечувати свіжою продукцією місто та регіон. Проте, і експорт продукції є дуже важливим питанням. Якщо не вивчати ринок, то можна пропустити момент, коли наша продукція буде витребуваною», — зауважила заступник генерального директора ТзОВ «Шувар» Клавдія Гордієнко.

Заступник генерального директора ТзОВ «Шувар» Клавдія Гордієнко.
Заступник генерального директора ТзОВ «Шувар» Клавдія Гордієнко.

Окрім того, Клавдія Гордієнко наголосила на якісних показниках продуктів та необхідності їх підтвердження сертифікатами: «Невеликим господарствам важко сертифікувати свою продукцію. Реальний вихід із ситуації – кооперація сільгоспвиробників. Сьогодні є села, де, договорившись, селяни вирощують картоплю (огірки чи інші овочі) одного сорту, пізніше сертифікують цю продукцію та реалізовують її за значно вигіднішою ціною».

Керівник групи «Майданчик для торгівлі з авто» ТзОВ «Шувар» Віта Ходновська повідомила, що 14 областей України представляють свою продукцію на ринку «Шувар». 10 областей України працюють по програмі лояльності, згідно якої підписується договір між ринком «Шувар» та сільською радою, який дає можливість виробнику отримати знижку на послуги ринку в розмірі 10-25 відсотків.

Під час наради, за проханням Юрія Горбенка, представники ринку «Шувар» пообіцяли надати знижку у розмірі 25 відсотків першим 10 сільським радам, які підпишуть договір про співпрацю. Присутні сільські голови заключили договори на подальшу співпрацю.

Керівник групи «Майданчик для торгівлі з авто» ТзОВ «Шувар» Віта Ходновська заключила договори про співпрацю з сільськими головами
Керівник групи «Майданчик для торгівлі з авто» ТзОВ «Шувар» Віта Ходновська заключила договори про співпрацю з сільськими головами

В другій половині дня, учасники заходу оглянули реконструйоване овочесховища приватного підприємця Руслана Хомича, що у селі Переспа Рожищенського району.

Коментарі
16 Квітня 2016, 08:09
РОЖИЩЕНСЬКА європа.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024