У Рожищі побували гості з Берліна

06 Червня 2018, 16:40
3633

З метою відтворення історичних подій до Рожища приїхало подружжя з Німеччини.

У середу, 6 червня, до Рожищенської міської ради завітало подружжя Банах з Берліна.

Про те, що спонукало їх приїхати в наше містечко вони розповіли міському голові В’ячеславу Поліщуку, - йдеться на сайті Рожищенської міської ради.

За словами Гаральда Банаха, він хотів на власні очі побачити, де під час Брусилівського прориву в Першу Світову війну воював його дідусь.  


Як зауважив Банах, дідуся, який в той період служив у Білорусії, спочатку перевели в Ковель, а згодом у наше місто. Гість із Німеччини переглянув зібрану інформацію та світлини, які вміщені в книзі Леоніда Козярчука «Сторінками історії містечка Рожище». Та ознайомився з подіями 1916 року, які відбувалися на теренах Рожища. 

Аби відновити історичні події до розмови було запрошено директора Рожищенського районного історико-краєзнавчого музею Наталію Патійчук та історика, автора книги «Сторінками історії містечка Рожище» Леоніда Козярчука.


Часто дідусь Гаральда Банаха розповідав йому про Рожище, дерев’яний міст через річку та кірху. Ймовірно, мова йшла про територію так званої Вовнянки, де в той час справді дислокувалися війська.

Під час екскурсії містом Леонід Козярчук повідав мешканцям Берліна про історичні події, які вирували на нашій землі, а також обіцяв надіслати подружжю книгу про Рожище.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024