70 одиниць різноматних видів зброї та понад 2100 боєприпасів

10 Квітня 2016, 17:30
1941

Протягом березня в рамках місячника з добровільної здачі зброї до правоохоронних органів мешканці області здали 70 одиниць різноматних видів зброї та понад 2100 боєприпасів, інформує прес-служба ГУ НП У Волинській області.

Зокрема це: 44 одиниці мисливських рушниць, 8 одиниць нарізної зброї армійських зразків (5 пістолетів ТТ, карабін "Мосіна", пістолет-кулемет ППШ, пістолет "Вальтер"), 14 одиниць спортивної нарізної зброї, 4 пристрої травматичної дії, 3365 електродетонаторів.

Всю зброю перевірили на причетність до злочинів. Частину арсеналу буде знищено на ливарному підприємстві в Нововолинську, решту зареєстровано та легалізовано. 

Начальник управління превентивної діяльності ГУ НП в області Володимир Солоненко під час недавнього брифінгу пояснив, що у подальшому після оформлення відповідних документів громадяни можуть зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах, і нагадав, що особи, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.

Наразі не відомо, скільки саме зброї здано до Рожищенського відділення Ківерцівського відділу ГУ НП у Волинській області.




Начальник управління превентивної діяльності ГУ НП в області Володимир Солоненко
Начальник управління превентивної діяльності ГУ НП в області Володимир Солоненко

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024