Рожище: православні християни молитовно відзначили день народження Церкви - Трійцю

27 Травня 2018, 14:30
4211

27 травня, православний світ відзначає свято Трійці.

Це свято завжди випадає на недільний день тому, що відзначають через 50 днів після Воскресіння Христового, після свята Пасхи. І завжди на 50-й день звершується пам’ять сходження Святого Духа на апостолів, або свято П’ятидесятниці. 

А ще сьогодні святкують  народження Церкви, оскільки в цей день апостоли отримали дари Святого Духа для того, щоб нести проповідь Євангелія по всьому світу.

В храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулося святкове Богослужіння. Прихожани, разом з настоятелем благочинним Рожищенської округи УПЦ КП  протоієреєм Василем Шняком, ревно молилися за мир і спокій в Україні, за здоров’я своє та всіх православних християн, за воїнів-захисників.

Після Божественної  Літургії була  здійснена особлива Троїцька вечірня, під час якої читаються колінопреклонні молитви, в яких просять, щоб Господь щедро послав нам дари Святого Духа та долучив нас до його благодаті. 

Варто нагадати, що у період від Великодня до П’ятидесятниці в церкві не стають на коліна, тому що це дні особливої ​​Великодньої радості, коли весь всесвіт торжествує. І в цей період покаянна колінопреклонна молитва в храмі недоречна.

По завершенні Богослужіння отець Василь освятив букетики квітів і трав, які люди принесли до церкви, адже українці ще називають Трійцю «Зелені свята»  і, традиційно,  храми та домівки прикрашають  зеленню.

Але головне, про що потрібно пам’ятати, святкуючи Трійцю, що в цей день народилася Церква.

3

3

3

3

3

3

3

2

3

3

4

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром