Рожище: в гімназії відбулося свято «Обдарованість року 2018»

27 Травня 2018, 12:00
5551

В Рожищанському НВК №4 «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія» нещодавно відбулося свято «Обдарованість року 2018», на яке було запрошено майже сотню учнів, що показали глибокі та міцні знання на обласних та районних олімпіадах, турнірах, конкурсах, фестивалях, спортивних змаганнях.

Розпочали свято ведучі, одинадцятикласники Аліна Горисюк і Юра Жук, та танцювальний колектив «Тріумф». Володарка звання «Обдарованість 2016, 2017 року» десятикласниця Вікторія Демчук, як і годиться, вручила директору школи Юрію Михайловичу Яблонському святковий коровай, - йдеться на сайті навчального закладу.

3

1

1

1

1

Директор школи привітав усіх присутніх, особливі слова вітань були цьогорічним випускникам та побажання успіхів у виборі майбутньої професії.

Серед гостей свята, що підтримують творчі ініціативи підростаючого покоління, був начальник відділу освіти та молоді Рожищенської райдержадміністрації Ігор Борисович Кузава. Вітальні слова в адресу учнів, батьків, вчителів з нагоди свята звучали у цей день з вуст Ігоря Борисовича.

 На свято були запрошені усі переможці свята з 2009 по 2017 рік. Наймолодша з них ще навчається в школі. Це учениця 11 класу Катерина Омельчук. Вона була переможцем у 2011 році, а в цей день отримала право запалити свічки на святковому короваї.

А далі розпочались нагородження у номінаціях. Перша - «Інтелект року», у якій директор школи нагородив призерів обласного етапу олімпіад. За активну участь у навчальному житті школи, результативну участь в обласних олімпіадах та турнірах були нагороджені такі учні: Гнатченко Максим, Омельчук Катерина, Римчук Ірина, Синя Тетяна, Пархоменко Вікторія, Мошерова Дарина, Собіпан Вікторія.

З них троє учнів стали переможцями у даній номінації. Почесне звання «Інтелект і наполегливість року» отримав учень 10 класу Гнатченко Максим; учениця 9-Б класу Синя Тетяна отримала титул «Інтелект і ерудиція», «Відкриттям року» стала учениця 10 класу Римчук Ірина. Вшанування переможців провела випускниця школи, а нині – її вчитель іноземної мови, переможець свята у 2013 році Ковальчук Яна Олегівна.

У номінації «Дослідник року» заступник директора з навчально-виховної роботи Зелінська Л.М. нагородила призерів конкурсів науково-дослідницьких робіт: Бродосюк Богдану, Омельчук Катерину, Демчук Вікторію, Гайду Валерію. Звання «Дослідник року» безперечно отримала призер Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту Бродосюк Богдана.

У третій номінації «Творець року», до якої потрапили учні – переможці мовно-літературних конкурсів, нагородили:

· переможців районного конкурсу знавців рідної мови імені П.Яцика:

Омельчук Катерину; Синю Тетяну; Місюрук Христину; Артемюк Світлану; Бубнюк Емілію;

· переможців районного мовно-літературного конкурсу імені Т.Г.Шевченка: Омельчук Катерину; Синю Тетяну; Місюрук Христину; Дудар Оксану;

· переможця районного етапу конкурсу «Ідея Соборності України» Павлюка Сергія;

· переможців районного конкурсу читців імені Лесі Українки: Демчук Вікторію; Мороз Софію.

А переможцем у цій номінації стала учениця, яка увійшла до фіналу відразу у трьох категоріях, та перемогу здобула у творчості, це учениця 11 класу Омельчук Катерина. Свої нагороди діти отримали з рук випускниці школи Куденчук Іванни, що була переможцем свята у 2012 році.

1

1

1

1

1

1

1

У наступній номінації «Талант року» нагороджували призерів районного конкурсу «Срібні дзвіночки»: Соловйову Єлизавету, Романенко Маргариту; переможця районного та призера обласного конкурсу «Срібні дзвіночки» Демчук Вікторію; переможця обласного фестивалю дружин юних пожежних, команду «Вартові життя» у складі: Горисюк Аліни, Демчук вікторії, Мельник Марти, Гречушкіна Іллі, Мацюка Андрія, Сергійчука Андрія, які і здобули звання «Талант року».

Юних спортсменів Новосада Максима, Шпирук Вікторію, Жука Юрія нагородив випускник 2016 року, переможець свята у 2015 році, який переміг саме у номінації «Спортсмен року» Степанюк Станіслав. «Спортсменом року» став випускник Юрій Жук, в активі якого найбільше спортивних нагород.

1

1

1

1

1

1

1

1

Начальник відділу освіти та молоді Ігор Кузава нагородив педагогів, претендентів на перемогу у номінації «Вчитель року»: Зореславу Степанівну Шрай, Людмилу Ананіївну Куденьчук, Святослава Володимировича Пігруха, Валентину Олександрівну Новосад та переможців номінації: вчителя інформатики Тетяну Кадушкіну, вчителя правознавства Юрія Яблонського, які підготували найбільше призерів обласних змагань, та вчителя музичного мистецтва Олену Вальчишин, педагога-організатора Наталію Янчинську, які підготували переможців обласного фестивалю ДЮП.

Всі номінації були переплетені номерами художньої самодіяльності, підготовленими силами учнів школи та педагогів О.О. Вальчишин, Н.В.Янчинської, Р.П.Наконечної.

1

1

1

1

1

1

1

1

 

  Приємною несподіванкою для присутніх були відеовітання першої володарки звання «Обдарованість року» Ольги Войтюк та переможця свята у 2014 році Марії Шванц. Окремі слова подяки лунали у цей день батькам обдарованих учнів, найпершим покровителям у царині знань. Приємно відзначити, що батьки є постійними спонсорами свята. Віталій Марчук, Олександр Літвінчук отримали подяки за підтримку підростаючого покоління.

2

1

 

Загалом у цей день було нагороджено 30 учнів та 8 вчителів, але доля найпочеснішого титулу свята «Обдарованість року 2018» вирішилась після загального голосування у залі. Не обійшлось без несподіванки, перемогу і символ свята, сову, отримали відразу 6 учнів – це учні команди «Вартові життя», що стали першими на обласному фестивалі ДЮП.

Свято завершилось лише тоді, коли кожен отримав частинку святкового короваю, і не лише нього, але й частинку позитивних емоцій та стимулу до роботи наступного навчального року.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024