Як рожищани подорожували дорогами Закарпаття

27 Травня 2018, 10:00
4511

Рожищани побували у триденній подорожі.

Нещодавно група рожищан відвідала неповторні краєвиди Закарпаття, наблизилися до історичних витоків рідної землі, відчули красу та неповторність дивовижних утворень природи і людських рук, побували в розкішних замках і познайомитися зі старовинними традиціями різних культур, аналогів яким немає в усьому світі.

Враженнями та світлинами з мандрівки поділилися учасники і з читачами Район.Рожище.

Зорганізував подорож Володимир Саковець. За словами учасника мандрівки Миколи Огородніка, провести триденний відпочинок зголосилося чимало людей і як виявилося недарма. Адже від побаченої краси всі залишилися дуже задоволенні.

«Побували рожищенці неподалік від села Пилипець, де знаходиться одна з найкрасивіших природних пам’яток – водоспад Шипіт. Каскади води здатні загіпнотизувати будь-кого. Не дивно, що тисячі людей щорічно приїжджають помилуватися ним», - каже пан Микола. 

Не оминули мандрівники й найкрасивішого озера в Україні, родзинки Українських Карпат – озера Синевир. Ця водойма є найбільшою в Українських Карпатах, розташована у верхів'ях річки Тереблі, в наймальовничішому регіоні Закарпаття – Міжгір'ї. 

Міжгірський район також подивував рожищенців ведмежим реабілітаційним центром, де лікують і доглядають ведмедів, яких свого часу, до прикладу, викинули з цирку. І цим бурим поталанило, адже тепер у них свобода серед гір, великі простори і дбайливі господарі. 


«Не передати словами ті відчуття, коли ми підіймалися на гору Гемба, яка розташувалась в гірському масиві Полонині Боржава в межах Свалявського та Міжгірського районів Закарпатської області, - продовжує розповідати Микола Огородник. - Висота Гемби понад 1000 метрів, вершина набула куполоподібної форми яка вигнута півмісяцем, полонина яка знаходиться на підніжжі гори вкрита лісами. І ви не повірите, там досі є сніг! Відчуття неймовірні».

Одна з родзинок екскурсії – гастрономічна, мандрівники куштували закарпатські наїдки в автентичній колибі. Найбільше враження на нашого співрозмовника справив борщ у буханці хліба. Каже, це не тільки незвично, але дуже смачно. 


Звісно, як побувати на Закарпатті та не відвідати славнозвісний замок Паланок - одну з головних туристичних принад і прикраса міста Мукачево.

«За своїми архітектурними особливостями замок входить в п'ятірку найкращих замків Європи, - ділиться враженнями наш співрозмовник. - На сьогодні це популярний туристичний об'єкт. Тут переплелися історії європейських країн. Тисячолітні стіни досі пам'ятають правителів, які пишалися власністю Паланка. Замок зберігає безліч таємниць, частину яких можна розгадати, відвідавши це місце і відчувши дух середньовіччя».

Безліч місць, тисячі вражень, - все це вирує в серцях тих, хто відкриває для себе Україну. Наші мандрівники переконалися на собі, що немає нічого прекраснішого, аніж на власні очі побачити оленячу ферму, санаторій «Карпати», Синевір й Гембу та скупатися в термічному басейні у Волятино. 

«Ми виїжджали, сповнені натхнення до праці та справ. Звісно, я радо залишився би ще на день-два. Бо гори не можуть бути нудними, міста – так, але гори ніколи. Для себе я зрозумів, що такий відпочинок ідеальний у багатьох сенсах. В горах є атракції для світогляду й релаксу, серед яких екскурсії, чани, лазня.

Гори дарують насичений відпочинок, наповнюють кожен куточок душі. Тут кожен є сам собою, а це вкрай важливо, якщо треба по-справжньому відпочити й розвантажити свідомість», - на завершення розмови додає Микола Огородник.

Відкривайте для себе Україну! Мандруйте рідним краєм! Адже немає ніде такої дивовижної природи, як у нас! 






1























 

Коментарі
31 Травня 2018, 14:24
молодці!!!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024