Як у Кременці День села святкували

26 Травня 2018, 11:00
9256

В кінці травня, коли природа буяє красою, на ніжних струнах весняних мелодій, теплий вітер приносить у Кременець День села.

Його вже багато років поспіль тут відзначають разом з храмовим святом,  22 травня, у  день   перенесення мощів святителя Миколая з Мір Лікійських у Барі.

Ще за довго до початку концерту, люди гуртувалися на території, що прилягає до місцевого клубу. А воно й не дивно, адже організатори  подбали про наповнення заходу: на відвідувачів чекали батут та надувна гірка, а поруч проходила жвава торгівля різними смаколиками.

Але найбільше чекали кремен чани чекали святкового концерту. І ось ведучі, Микола Репецький та Наталія Марценюк  оголошують початок урочистостей та запрошують до вітального слова Леоніда Хведчака – в.о. старости села Кременець,  Олександра Совтиса – голову Копачівської ОТГ та настоятелі Свято-Миколаївського храму протоієрея Василя Дендака.

2


По завершені урочистих промов гості свята аплодисментами подякували виступаючим за теплі слова та сердечні побажання і майдан біля клубу заряснів яскравими барвами та щирими посмішками, адже першими вітали односельчан вихованці ДНЗ «Берізка». Малята танцювали, співали, розказували віршики, за що були щедро нагородженні теплими оплесками.


Естафету свята підхопили учні та вчителі Кременецької ЗОШ, і знову танці, і знову пісні та привітання. Школярі вкладалися на повну, демонструючи усі свої таланти.


1

По завершенні дитячих виступів концерт продовжили вже дорослі виконавці. Лунають перші акорди і черемховими пахощами лине над селом пісня у виконанні Миколи Сидорука.

1

2

Далі музичні вітання односельчанам дарували народний аматорський фольклорний ансамбль «Кременчанка», солістки Ніна Артеменко, Дарина Климюк, Мирослава Артеменко, Олена Сидорук, Анна Кривецька, гуморески читала Наталія Поліщук.

Приємно, що розділити свято з кременчанами з’їхалися працівники та аматори сцени з усіх сіл Копачівської  ОТГ. Неабияке задоволення отримали глядачі слухаючи пісні у виконанні вокального ансамблю «Мальви» клубу села Березолуки (керівник Альона Сидорук), зовсім юної солістки Тетянки Дем’янчук та  вокального ансамблю «Полісяночка»  клубу села Башова, солісток будинку культури села Любче Домініки Івчук і Катерини Прибиш, солістки клубу села Залісці Тетяни Пільгуй, солістки клубу села Уляники Анни Негодюк.


Сповна аплодисментами обдарували глядачі солістів будинку культури села Копачівка Василя Лиска та Всеволода Марощука, до речі, останній  з недавнього часу працює директором копачівського закладу культури. Тепло приймала публіка гостю з села Рудка-Козинська – солістку Людмилу Мосійчук.

2

Вдячність, за підтримку в організації свята, працівники кременецького клубу вислови спонсорам: Юрію Кульгавюку, Анатолію Сарабанському,  Борису Ковальчуку, Світлані Купирі, Миколі Кулюку, Миколі Луцюку, Олегу Чубу, Анатолію Пацалаю, Олександру Стецю, Марині Собіпан, Світлані Савчук, Сергію Назаруку, Галині Бонді, Владиславу Бушуєву та ферменському господарству «Шляхом традицій».

По завершенні концертної програми, свято продовжилося запальною дискотекою просто неба під «живу» музику від Валентина Матвійчука.

ТАКОЖ ДИВІТЬСЯ Фоторепортаж - День села у Кременці.


2


Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024