Депутати Рожищенської райради підтримали звернення щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні

24 Травня 2018, 16:05
2342

Депутати Рожищенської районної ради на пленарному засіданні сесії, яке відбулося 17 травня, одноголосно підтримали звернення Президента України Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Текст звернення оприлюднили на сайті Рожищенської районної ради.

Звернення депутатів Рожищенської районної щодо підтримки звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні 

27 років налічує історія незалежної та суверенної України, однак досі не створено єдиної незалежної церкви в країні. Мільйони православних християн очікують на здійснення важливої для консолідації суспільства та становлення духовної та політичної незалежності події - надання Томосу про автокефалію. Для укріплення держави, свободи совісті та віросповідання та державної незалежності необхідною є й незалежність Української Церкви.

Тож ми беззаперечно підтримуємо ініціативу звернення щодо надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні 17 квітня 2018 року.

Слід зазначити, що рішення Константинопольської Матері-Церкви про надання автокефалії Православній Церкві в Україні буде актом глибокої історичної справедливості, оскільки саме з Константинополя Україна прийняла хрещення.

Воно буде сприяти міжконфесійному і церковно-державному діалогу в Україні на засадах релігійної свободи та міжконфесійному миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян.

Створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, усуне можливість деструктивного втручання зовнішніх сил у політичні та соціальні процеси в Україні.

Тому, закликаємо всі органи центральної та місцевої влади, а також місцевого самоврядування всебічно сприяти створенню української автокефальної Православної Церкви заради миру і єдності, свободи та процвітання Української держави. 

Прийнято на тридцять першій позачерговій сесії районної ради сьомого скликання 17 травня 2018 року.

Коментарі
24 Травня 2018, 20:04
Православна автокефалія чи політична автофекалія? Розберіться в православї, а тоді деріть свої руки... Простіть за грубість.
24 Травня 2018, 23:39
Респект депутатам!
25 Травня 2018, 00:27
Хваліть себе самі, хваліть, бо Господь за таке по голівці не погладить. "Всякий, хто допомагає українським розкольникам - ворог православного світу" ( Патріарх Сербський Іриней).
25 Травня 2018, 02:04
Гундяївських прихвостнів ковбасить не по дитячому)))Значить ми на вірному шляху)))Депутати молодці...А гундяївських сектантів Господь ще покарає і за те що привели війну в мою країну, і за те що сіяли розбрат, і за те що оббріхували, ненавиділи та проклинали Україну, її Героїв, історію,Церкву...Бог все бачить!!!
25 Травня 2018, 02:37
Шо мелеш, газу "дурачок" нанюхався? Ходи собі своїм "вірним " шляхом околицею православної ойкумени поки не прозрієш.
25 Травня 2018, 03:53
Тобто патріарх Константинопольський Варфоломій ворог православного світу?
25 Травня 2018, 11:06
В православії один ворог - невидимий нечистий дух, і наскільки він людиною оволодіває, настільки вона грішить. Тому засуджувати переходячи на особистості - це чуждий дух, зовсім не властивий православному.
25 Травня 2018, 13:49
От кляті московські прихвосні казяться. А Україна все ж таки буде із своєю помісною церквою як би Ви тут не коментували.
25 Травня 2018, 14:27
Хто казиться видно з лексики. Налаштуйте свої параметри на правильну частоту. Автокефалія надається церкві, що має канонічний звязок з Вселенським Православієм. І, на відміну від політичних, в релігійних канонах ніякого плюралізму просто бути не може! Не збережемо чистоти в вірі - пропадем.
25 Травня 2018, 22:42
"Синод звернувся до вірних УПЦ щодо інформації про можливість "надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні" ( від 25.05.2018 р.)
26 Травня 2018, 04:44
Загугліть як створювались Американська,Сербська,Польська,Болгарська та ін.Православні Церкви.А тоді лепечіть про канони і єднання.<br/>Вселенський Патріарх встановить євхаристичну єдність з УПЦ КП та УАПЦ і надасть Томос.<br/> А вас, свідків Гундяєва , ніхто запитувати не буде. І яка вам взагалі різниця що там у розкольників ?Що ж ви так заметушилися?Кому ваші недолугі послання потрібні?
26 Травня 2018, 05:04
http://trident-ua.info/novyny/vijna-na-shodi/netradicionnyj-seks-v-vide-muzhelozhestva-kak-fsb-verbuyut-svyashhennikov-moskovskogo-patriarxata-v-ukraine-video-18/
26 Травня 2018, 11:33
Люди не беріть гріха на душу перед таким великим святом, не лізьте туди, де не розумієтесь, духовенство саме розбереться. Хватить все валити на церкву, яка б вона не була, не церква повинна дороги робити, не церква повинна медицину вдосконалювати і так далі, вчепіться краще до вищих чинів ешелону влади, та й місцевих треба потрусити
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024