Купуй житло розумно: які закони почитати перед придбанням новобудови

24 Травня 2018, 09:40
1625

Купуючи квартиру в новобудові, слід бути уважним до власних прав та обов’язків, що встановлені законодавством.

Крім того, не слід забувати про можливості, права і гарантії забудовника в рамках діючих законів.

Які основні законодавчі документи будуть у нагоді при інвестуванні коштів в новобудову, в столиці, у Львові https://schastliviy.lviv.ua/ чи в іншому регіоні України – основний перелік.

  1. Закон «Про інвестиційну діяльність»: як захистити свої інвестиції (розділ 2); які гарантії має кожна сторона угоди (ст. 18); за що і як відповідає інвестор та забудовник (ст. 8); яким чином можна фінансувати інвестиційну діяльність (ст. 4).
  2. Цивільний кодекс: Особисті майнові та немайнові відносини фізичних і юридичних осіб регламентовані Цивільним кодексом України. Без норм цього документа під час укладання угод купівлі-продажу квартири в новобудові не обійтися.
  3. Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» націлений на стабільний розвиток місцевості, регламентуючи правові та організаційні аспекти будівництва. З цього закону можна дізнатися: до яких органів варто звертатися у разі виникненні тих чи інших проблем під час зведення новобудови; як організовують і контролюють процес забудови територій; яким чином приймають завершені об'єкти будівництва; яка роль Держархбудконтролю в процесі зведення та прийому новобудови і багато іншого.
  4. Постанова «Про державну реєстрацію майнових прав»: знадобиться на завершальному етапі придбання квартири в новобудові, коли потрібно оформити право власності на це майно.

https://schastliviy.lviv.ua/

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024