Рожище: відомо, хто виступатиме на День міста

22 Травня 2018, 14:50
5781

У неділю, 27 травня, на перший День Святої Трійці, рожищани святкуватимуть День міста.

У Рожищенській міській раді запевняють, що свято має вдатися на славу.

Хто ж буде виступати на святі, ми поцікавилася в організаторів.

ГУРТ «ЦВЯХ»

Гурт «Цвях» був заснований у 2014 році в місті Нововолинськ, що на Волині. З того часу і до сьогодні склад залишається незмінним. Хлопці відразу взялись до напрацювання авторського матеріалу. Тексти їх пісень експресивні, вони заставляють слухача повірити в казку, дають слухачеві підґрунтя для роздумів про сенс буття і життєві цінності.

Нововолинський гурт «Цвях» за допомогою своєї музики прагне нагадати українцям про їхнє походження, рідну домівку та стародавню культуру.

І найпершим інструментом «пробудження свідомості» стала пісня «Купала», символічно оприлюднена у день минулорічного східнослов’янського свята. Автором тексту виступив вокаліст команди Сергій Лонюк, а музика з’явилася у результаті спільної творчої роботи усіх представників гурту «Цвях».

Головна мета музики гурту – це пробуджувати свідомість українців, діставати із глибин давно забуту культуру та шанувати традиції, що лишили нам предки. Нагадати людям, що є справді цінним та вічним. Через казкові, ліричні та побутові мотиви, знайомі усім з дитинства, нагадуємо українцям, хто ми є, та де наш дім. 21 липня 2017 в світ вийшов дебютний альбом під назвою «Кікімора». До альбому входять 11 авторських композицій.

Хлопці виступали на таких фестивалях, як «Мотане літо», «Рок Булава», «Перлина Заходу», «Fest.Like», «Корець Rock» «Grove Fest».

ГУРТ «РОЯЛЬКІТ»

Роялькіт (Royalcat) – це музична конгрегація, що базується в місті Кривий Ріг. Гурт існує з 2011 року, як проект однієї людини (Гаман Роман), і з 2013 року як повноформатний бенд. Творчість «Роялькіт» можна віднести до фольклорної полістилістики, це драйвовий, український ф’южн-фолк з елементами етніки.

У березні 2017 року Роялькіт презентував свій другий україномовний альбом «Житіє гуцульське».

У вересні 2017 року Роялькіт став лауреатом 2_ї премії у номінації «рок-музика» фестивалю «Червона рута 2017».

МИКОЛА ГАБДУЛХАКОВ

Габдулхаков Микола Юрійович – боєць (вже резерву) штурмової роти 5-го батальйону Української Добровольчої Армії (раніше - ДУК ПС). Автор і виконавець пісень в стилі «реп». Повернувся з війни трохи більше місяця тому, де і поміж усім займався творчістю. Там же, в зоні бойових дій,  були написані пісні, які виконавець  представить під час свого виступу –  "Край світу" "1 з 93%" "Тепліше ". Доповнить виступ бек-вокаліст (Бек МС) Роман Стаднік.

2

ГУРТ «ПЛАСТИЛІН»

Гурт «ПЛАСТИЛІН» - сповнені енергії і досвіду музиканти!

Щиро закохані в музику, ось уже майже 30 років радують глядачів своєю творчістю! Запал, з яким виступають виконавці, не залишить осторонь жодного гостя нашого свята – Дня міста Рожище!

4

Отож, чекаємо 27 травня!

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Рожище: відома програма святкування Дня міста.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024