Сирота з Рожищенського району просив Савченка допомогти з житлом

22 Травня 2018, 09:00
3390 Джерело: Фото ВолиньPost

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко провів черговий прийом громадян.

Цього разу волиняни переважно скаржилися на особисті проблеми та прохали поради щодо житла, співпраці та корисних для суспільства справ. Прийом відбувся 21 травня, - повідомляє ВолиньPost.

Перед кабінетом зібрався понад десяток людей, які прийшли розповісти про наболіле. 

Просити поради голови ОДА прийшов хлопець-сирота, який має проблеми із житлом. Він розповів, що після пожежі вдома вчився в інтернаті – спочатку в Ківерцях, потім у Володимирі-Волинському. Після завершення інтернату його поселили в соціальний гуртожиток, де можна проживати до 23 років. Оскільки хлопець родом із Рожищенського району, ним «опікувалася» відповідна рада. 


«Мені на сьогоднішній день помогли з гуртожитком, але він не вічний, мені треба ходити і добиватися, бо я маю де жити», - мовив він. За словами хлопця, посадовці ніяким чином не допомогли йому із житлом – навпаки, вказували, що він має частку житла родича, що не відповідає дійсності. 

Керівник служби у справах дітей облдержадміністрації Алла Онищук повідомила, що чоловік дійсно раніше був працевлаштованим у Володимирі-Волинському та там перебував на соціальному квартирному обліку. Та після переїзду до Луцька хлопця зняли із обліку.

Однак, коли минулоріч він звертався у службу у справах дітей, йому пояснювали порядок дій. Адже після смерті матері залишилася земля, де стояв будинок, та земельні паї, які нині обробляє одне із сільськогосподарських підприємств. Тому хлопцю треба оформити паї, аби отримувати виплати за землю. Більше того, підприємство готове відшкодувати кошти за час, коли користувалося наділами.

Окрім того, треба звернутися до сільради, де народився хлопець, із заявою, аби його поставили на чергу соціального житла. 

Однак хлопець був налаштований досить скептично – мовляв, як це робити, він не знає, а службам вже не надто довіряє, бо з квартирою нічого не вийшло.

«Ви будете паї оформляти? Я вам дам людину, яка допоможе», - спитав Савченко. Хлопець відповів, що готовий це робити. Тож очільник ОДА дав доручення очільниці служби сконтактувати із «земельниками».

«Берете його за руку і допомагаєте йому оформити і паї – ведете, розказуєте і таке інше… Берете в нього заяву і везете до сільради. Я не готовий щопонеділка вислуховувати про результати вашої бездіяльності… У нього є проблеми з емоціями, а ви байдужі. Є чимало проблем, які можна елементарно вирішити. Чому я можу це вирішити, а ви ні?» - підсумував посадовець. Опісля він додав, що триматиме питання на контролі.

2

Коментарі
22 Травня 2018, 13:09
ото допомога хоч би грошей дав на оформлення паїв а хлопець мусить бути на емоціях з нашими службовцями самій не раз було бажання матюків накласти
22 Травня 2018, 13:55
Дайте ще й мені грошей, або житло. Усе життя не сиділа без діла. Вчилась, працюю, теж не маю житла. Та й паїв не маю.... Я також хочу. ДАЙТЕ!
22 Травня 2018, 15:50
Тому сироті і його подрузі з якою вони лежать під прокуратурою, тільки в дурці палату виділити і вистачить з їх! Вони тільки лазять по всіх прийомах начальників, це паразити, які в житті палець об бальця не стукунули, я з ним не одноразово стикався, дай йому тільки все, воно вічно ходить всім не довольне!<br/>Вали на роботу, хоть даже і на той самий кромберг, працюй і знімай собі житло, а не ходиш х.... ю страдаєш зі своєю падружкою притрушеною
22 Травня 2018, 21:39
Чого не працює належним чином Жанна Зінчук-Дубчук. дайте дитині що їй належить . смі берете все що можите. зарплату з надбавками та вислугою. вам за таких дітей платять зарплату. Вирішуйте . Гульки вмієте організовувати роазом з Клебанською разом і вирішіть .
22 Травня 2018, 23:05
в соц службі люблять подарунки.не доведи Боже осиротіти а засуджувати хлопця не треба служби мають статути держслужбовців .премії то допоможіть .як воно може щось переписати коли сама рік переписувала пай .то вулиця не така то рік народження сплутали.там мабуть добру суму заборгували хлопцю за минулі роки.треба всім жити на емоціях
23 Травня 2018, 00:00
А інформацію про приізд голови ОДА від народу вміло приховали....бояться думки народу! Але голова обовязково про це дізнається.
23 Травня 2018, 00:21
Отот работнічки
23 Травня 2018, 08:20
ви що по звітах всі плани виконали .народ претензій не висловлює всім добре в кінці року службовцям премії і мальованка
23 Травня 2018, 17:02
Новосадиха згубила графік виїзду Савченка в райони. Їздила за ним в Голоби то в Луцьк. З дому а часом з хати-маліни на роботу виходить в 10-11 год. разом з коханцем Може слід подумати владі перевести іх на 0,5 ставки ..Буде змога допомогти сироті. Жанна Дубчук тоже ходить як заманеться -тоже на 0,5 ставки - допомога ще одній сироті і проблема потихенько буде вирішуватися
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024