Активісти вимагають справедливого покарання для рожищенського судді

21 Травня 2018, 15:47
3837

Активісти всеукраїнського об'єднання «Автомайдан» закликають покарати суддю Рожищенського районного суду Волинської області Руслана Хитрика, який кілька років тому потрапив в резонансну ДТП разом із депутатом обласної ради Сергієм Слабенком.

У вівторок, 22 травня, Вища кваліфікаційна комісія суддів України прийматиме рішення щодо можливості подальшого здійснення ним правосуддя. Про це повідомляється на Facebook сторінці проекту PROSUD, який спрямований на контроль діяльності суддів та активізацію суспільства, - пише Gazeta.ua.

«12 серпня 2014 року о 14:30 суддя Хитрик здійснив ДТП, за даними лікарів він керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Цікаво, що ДТП відбулася в обід робочого дня і в цей день, судячи з реєстру судових рішень, Руслан Хитрик розглядав справи. Разом зі суддею в автомобілі був і депутат Волинської облради – Сергій Слабенко. Політична нейтральність судді? Ні, не чули», - йдеться в повідомленні.

Щодо Руслана Хитрика було відкрите кримінальне провадження. Потім ДТП, вчинену напідпитку, перекваліфікували в адміністративне правопорушення.

«Чи заплатив у результаті суддя Хитрик бодай штраф? Ні, він оскаржив виписаний йому протокол через суд. Після цього інциденту, в 2015 році, ВККС рекомендувала звільнити Руслана Хитрика, але й це рішення було оскаржене у Вищому адміністративному судді. Завтра, 22 травня, Вища кваліфікаційна комісія суддів України матиме змогу покарати суддю ще раз. Адже він проходитиме співбесіду в рамках первинного кваліфікаційного оцінювання».

Руслан Хитрик має чимало впливових родичів. Він задекларував свою дружину Діану, яка є адвокатом, батька Івана Хитрика, який був депутатом Ківерцівської міськради, двоюрідних братів Олександра та Богдана Хитриків, які працюють у Службі безпеки України та Генпрокуратурі відповідно, а також тестя Анатолія Грицюка – багаторічного депутата і колишнього голову Волинської обласної ради. 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024