80% волинських підприємств можуть залишитись без газу після 27 травня

20 Травня 2018, 11:25
1882

Підприємства різної форми власності мають встановити засоби дистанційної передачі даних.

ПАТ «Волиньгаз» інформує: до 27 травня 2018 року підприємства різної форми власності, зокрема, всі державні підприємства, бюджетні установи, релігійні організації, силові структури, підприємства теплокомуненергетики та об’єкти промисловості мають встановити засоби дистанційної передачі даних. Наприкінці травня  показання лічильника газу  зможуть передавати  лише дистанційно.

Відповідне обладнання досі не встановлено на 3013 об`єктах непобутового призначення, а це більше 80% підприємств. Тож, без газу можуть залишитись навіть  навчальні та медичні заклади, музеї, магазини, адмінприміщення, банківські та поштові відділення, районні підрозділи прокуратури та  поліції, заклади відпочинку.

Засоби дистанційної передачі даних поки що не встановлені здебільшого на невеликих підприємствах та об’єктах соціальної сфери і бюджетних установах Волинської області.

«Наразі близько 89% об`єктів непобутового призначення не облаштовані засобами дистанційної передачі даних. Переважно це комунально – побутові підприємства з невеликим споживанням газу. Кожному було надіслано лист-повідомлення з роз`ясненням процедури і відповідальності за невиконання норм Закону. Тому закликаємо  власників не затягувати цей процес, і звернутися  з заявою щодо замовлення на виготовлення проекту технічного переоснащення до Центрів обслуговування клієнтів з раніше отриманими технічними завданнями», - зауважив технічний директор  ПАТ «Волиньгаз» Павло Козюк.

У разі якщо до 27 травня  не будуть встановлені  засоби дистанційної передачі даних, то на об’єкти буде припинено газопостачання.  Його відновлення буде можливо тільки після встановлення модему та оплати витрат за відновлення газопостачання. Важливо, що відновлення газопостачання в опалювальний сезон - також можливо лише з модемом незалежно від форми власності.

Усі консультації щодо встановлення засобів дистанційної передачі даних можна отримати в Центрах обслуговування клієнтів, які діють у кожному відділенні ПАТ “Волиньгаз” або в Контакт-центрі ПАТ «Волиньгаз» за номерами телефонів: (0332) 280-104 або (067) 33 39 104. Технічні вимоги до обладнання та зразки документів можна переглянути на сайті компанії.

Підприємства з річним споживанням природного газу менше 10 тис. куб. м3 мають облаштувати лічильники приладами дистанційної передачі до 27 травня 2018 року. Відповідні вимоги є в п. 4 Постанови НКРЕКП від 30.09.2015 року № 2494 «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем». Кодексом передбачено, що це буде завершальний етап.  Після чого лічильники всіх підприємств будуть оснащені засобами дистанційної передачі даних.

На сьогодні «Волиньгаз» займається реалізацією заходів для розвитку диспетчерського управління газорозподільною системою регіону. Це пов`язано з переходом внутрішнього ринку природного газу на добове балансування, старт якого запланований на 1 серпня 2018 року. Однією з головних умов для запровадження нового режиму є дистанційна передача даних приладів обліку.

Довідка: На Волині природний газ використовує 3364 підприємства різної форми власності. Газом користуються 944 бюджетних установ та 1949 промислових підприємств.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024