Юлія Тимошенко: Кланова модель управління країною тримається на мажоритарних округах

18 Травня 2018, 14:23
Юлія Тимошенко 4630
Юлія Тимошенко

Вибори до Верховної Ради України мають відбуватися за пропорційним принципом і фракція «Батьківщина» голосуватиме за Виборчий кодекс, яким пропонується відмовитися від змішаної системи виборів.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко повідомила в прямому ефірі телеканалу «ICTV».

Політик пояснила, що шанс зламати олігархічну модель управління країною є лише за умови впровадження виборів за партійними списками: «Треба прибрати ганебну мажоритарну складову з однієї причини –  кланова модель правління країною тримається  саме на цих мажоритарних округах».

Голова партії зазначила, що нині є чинною змішана система виборів, коли 50% складу парламенту формується за партійними списками, а 50% обирається на мажоритарних округах і нагадала, що повернення до неї відбулося за сприяння Віктора Януковича.

«На мажоритарних округах обирається конкретний депутат. За те, щоб пройти до ВР, він вкладає від 1 до 3 мільйона доларів. Мажоритарні депутати приходять у парламент , щоб відбити те, що вклали на окрузі. Так йдуть представники кланів і протягують лобістські закони задля наживи», – зауважила парламентарій.

Юлія Тимошенко  також вказала на вади ідеї зниження прохідного бар’єру для партій до 2%: клани можуть перегрупуватися, щоб через штучні партії, створені перед виборами, зайти до парламенту. І країна втратить шанс викорінити їх із влади, додала вона.

«Зараз, як ніколи, ми підійшли до межі, коли можна зламати кланову систему», – наголосила лідер «Батьківщини» і попередила, що партія боротиметься проти фальсифікацій на кожній дільниці.

«За 26 років ми, на жаль, так і не розірвали цей зв’язок махрової корупції, використання країни через політику. У нас є шанс. І «Батьківщина» серед тих, хто хоче цю систему змінити», – підсумувала політик.

Коментарі
18 Травня 2018, 19:47
Сидить в тюрмі Юлія Тимошенко. Охоронець стукає у двері і каже:<br/>- Юлія Володимирівна, з Новим роком Вас!<br/>Тимошенко у відповідь:<br/>- Ви що там, геть здуріли? Який Новий рік? Місяць жовтень на дворі...<br/>Охоронець:<br/>- Ні-ні, Вам рік добавили!..)))
18 Травня 2018, 20:42
Правильні кроки для викорінення політичної корупції
19 Травня 2018, 16:02
Пенсії будуть реально збільшені
22 Травня 2018, 01:11
Ю. Тимошенко - це такий же клан, як Янукович чи Порошенко, лише з косою. Зміна Порошенка на Тимошенко - це зміна шила на мило. Нам слід міняти не владу, а систему влади, тобто усунути від влади клани олігархів, а нам в чергове навязують &quot;нову владу&quot;, тільки з косою.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39