Рожище: навіть кактус у РАЦСі нагадує про весільний сезон

16 Травня 2018, 17:25
Кактус родини Ехинопсис 5638
Кактус родини Ехинопсис

У Рожищенського РАЦСі рясно зацвів кактус.

Цю рослину не можна назвати найкрасивішою в світі, проте у період  цвітіння багато хто застигає від захоплення, адже для деяких видів кактусів це велика рідкість.

Своїми красими квітами кактус милує око й працівників Рожищенського РАЦСу.

«Ехинопсис у нас вже близько 10 років, але ніколи так рясно не цвів, - каже начальниця Рожищенського РАЦСу Валентина Лясковська. - За весь період, що він у нас, цвітінням радував тричі. Перший раз була одна квітка, другий – з періодичністю дві, а от цей третій раз, як бачимо, має аж сім квіток». 

За словами працівниць РАЦСу, ехинопсис – найпоширеніший рід кактусів. Ці рослини не потребують особливої уваги, поки не почнуть квітнути. Цвітіння, на жаль, нетривале, 1-2 дні, залежно від температури повітря, але дуже ефектне. Дивишся на величезну квітку, що з'явилася буквально за ніч, і мимоволі вигукуєш: «Хто б міг подумати!». Ось тобі і непоказний ехинопсис.

4

Словом, цвітуть кактуси вкрай рідко, тому це і викликає багато захоплення і здивування, а ще прикмет.

Вважається, якщо кактус зацвів в будинку або в кабінеті молодої дівчини, то вона незабаром вийде заміж. Якщо у молодої жінки - до поповнення в родині: якщо квіточки світлі, то буде дівчинка, темні, відповідно, хлопчик. 

Якщо кактус зацвів у сім'ї, де вже є діти, то в недалекому майбутньому сім'ю чекає прибуток або вигідна покупка, можливо, навіть отримання спадщини. У будь-якому випадку цвітіння кактуса несе тільки гарні новини своєму власнику.

Отож, можна з цього всього зробити свою, рожищенську, прикмету: якщо рясно цвіте кактус у РАЦСі – це до стровення молодих сімей та збільшення народжуваності в Рожищі та районі!

4

3

3

6

3

Коментарі
17 Травня 2018, 01:10
І в мене дома кактус цвіте щороку по кілька разів на літо, раз було аж 11 квіток. Таким кактусам влітку потрібна волога та бажано східна сторона
17 Травня 2018, 14:22
Я вже раз купився на таку фігню. Нє дякую, в РАЦС я більше ні однією ногою.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром