15 травня: День народження святкує заступник голови Рожищенської районної ради

15 Травня 2018, 05:20
Раїса Кучмук 3142
Раїса Кучмук

15 травня Новий рік свого життя зустрічає заступник голови Рожищенської райради – Раїса Кучмук.

Щиро вітаємо іменинницю з цим радісним особистим святом і бажаємо передусім міцного здоров’я, успіхів у роботі, сімейного благополуччя та мирного неба над головою.

Хай завжди будуть настрій і натхнення, хай не міліють джерела любові, хай Бог допомагає творити для людей добро і повертає його сторицею.

День ангела святкують: Борис, Гліб, Давид, Зоя, Іван, Михайло, Опанас (Панас), Роман.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У вівторок, 15 травня 2018 року, у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день сім’ї (інші назви - Міжнародний день родини або Міжнародний день сімей, International Day of Families).

Також світова громадськість звертає увагу влади й мешканців своїх країн на негативні наслідки глобального потепління та інших змін клімату через втручання людини в природні екосистеми. адже сьогодні Міжнародний день захисту клімату.

Також 15 травня - День молодіжних і дитячих громадських організацій України.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православні християни згадують у молитвах перенесення мощей князів Бориса і Гліба та вшановують пам’ять святителя Афанасія Великого, архієпископа Александрійського. Віруючі прикладаються до чудотворної Путивльської ікони Божої Матері.

15 травня в історії: 400 років тому ((1618) німецький астроном Йоганн Кеплер сформулював три закони руху планет (закони Кеплера). 

15 років тому (2003) Верховна Рада України вперше офіційно визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом проти українського народу.

Погода: Сьогодні очікується +12..+19 °C, зливовий дощ, помірний вітер. Завтра: +15..+21 °C, зливовий дощ, свіжий вітер.

Народний прогноз погоди: 15 травня відзначається день пам'яті князів Бориса і Гліба, Сіячів. У цей день починають співати солов'ї, тому його називають «Солов'їним». Якщо соловей співав заливисто, значить «весна пішла на спад, а літо - на прибуток». Якщо соловей заспівав на голі дерева, бути неврожаю плодів у садах.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024