Залучати працівників на громадські роботи — це вигідно

26 Березня 2016, 11:30
4167

Залучати працівників на громадські роботи  –  це вигідно і роботодавцю, і самому громадянину, який стоїть на обліку в центрі зайнятості! 

Про це та інше йшлося під час учорашньої селективної наради директора Волинського обласного центру зайнятості на тему «Громадські роботи в інтернатних установах».

Від Рожищенського району в  заході взяли участь директор Рожищенського районного центру зайнятості Лариса Вишневська, директор Рожищенського навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату Тетяна Козубович та редактор інтернет-видання "Район.Рожище" Алла Ожиєвська.

Як зауважила очільниця обласного центру зайнятості, депутат Рожищенської районної ради Раїса Кучмук, на території Волині функціонує 15 інтернатних установ соціального та психологічного спрямування. Діяльність цих закладів дає роботу 1430 особам, які опікуються 1735 підопічними.

Є специфіка вимог до тимчасових працівників, що залучаються до догляду за підопічними інтернатних закладів: терпимість, старанність, самоконтроль, стресостійкість, бажано досвід роботи в медичних закладах.

 «Залучати працівників на громадські роботи  –  це вигідно і роботодавцю, і самому працівнику. За працівником зберігається допомога по безробіттю (мінімальна – 554 грн. на місяць), а також йому виплачується заробітня плата, середня по району, — говорить Лариса Вишневська,  директор Рожищенського районного центру зайнятості.

І додає, що роботодавець — теж у виграші, оскільки 50% оплати за громадські роботи фінансується з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. А до 2013 року держава взагалі компенсовувала 100% заробітньої плати працівників на громадських роботах.

Станом на перший квартал 2016 року районний центр зайнятості вже отримав 50 тисяч грн. на оплату громадських робіт. Угоду про організацію громадських робіт з установою цього року уклало 6 сільських рад.

«Найбільша була проблема — це переконати сільських голів, що брати людину на громадські роботи — це вигідно, а бухгалтерів сільрад — що нема нічого складного в оформленні документів при прийомі такої людини на роботу. Бухгалтери чинили найбільший опір», — сміється  Лариса Павлівна. Й наголошує, що важливу роль у поширенні інформації щодо можливості для роботодавців скористатися вигідними умовами прийому на роботу тимчасових працівників відіграють засоби масової інформації.

Що ж до Рожищенського  навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату, то, як зауважила його директор Тетяна Козубович, заклад потребує в літній період підсобних робітників для реконструкції приміщення лазні для вихованців закладу.

"Маємо трохи грошей на будматеріали і плануємо залучити працівників на літо, щоб зробили лазню для діток", — каже Тетяна Володимирівна.

Директор районного центру зайнятості Лариса Вишневська та директор Рожищенського навчально-реабілітаційного центру Тетяна Козубович
Директор районного центру зайнятості Лариса Вишневська та директор Рожищенського навчально-реабілітаційного центру Тетяна Козубович

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром