На прибирання стихійних сміттєзвалищ у Рожищі виділено 105 тисяч гривень

26 Березня 2016, 10:00
1869

Одним з питань порядку денного вчорашньої сесії міської ради було внесення змін до програми «Благоустрій міста-2016».

Зокрема у документі йдеться про прибирання стихійних сміттєзвалищ у Рожищі, на цю статтю в бюджеті виділено 105 тисяч гривень.

Після озвучення цифри із залу залунали пропозиції на ці гроші найняти по одному охоронцю на кожне сміттєзвалище, який би  ловив порушників Правил благоустрою міста та злісних неплатників за сміття. А ще депутати поцікавились у міського голови, скільки складено протоколів проти рожищан, які не сплачують КП «Дільниця благоустрою» за централізований вивіз сміття, а нахабно викидають, утворюючи ось такі стихійні сміттєзвалища.

Під час сесії міської ради.
Під час сесії міської ради.

У відповідь міський голова В’ячеслав Поліщук зауважив, що нині, в умовах реформи поліції, склалася така ситуація, коли немає контролюючого органу, що мав би законні права складати протоколи про адміністративні порушення, які не змогли б оскаржити в суді.

«Є злочин, але немає кари… Що з того, що «Дільниця благоустрою» склала протокол. Порушники одразу закидають: мовляв, яке ви маєте право складати протокол про адміністративні порушення, і погрожують позовом до суду», – зазначив В’ячеслав Анатолійович.

І додав, що перед Великодніми святами комісія у складі представників екологічної служби, КП «Дільниця благоустрою», поліції  та міської ради разом з журналістами здійснить рейд несанкціонованими сміттєзвалищами та зафіксує правопорушення. Припис  такої комісії вже не можна буде оскаржити в суді як неправомірний.

Нагадуємо, станом на сьогодні найбільше занепокоєння місцевої влади викликають сміттєзвалища на межі Рожища та Топільного, на вулиці Граничній  біля старого кладовища, біля лісопосадки, у напрямку Кременця.

Почитати ще:

Хто впорядкує стихійне сміттєзвалище між Рожищем та Топільним?

 

 

Коментарі
23 Жовтня 2016, 23:01
Дуже прошу, поясніть міському голові хто може виписувати приписи, це робить не лише поліція, якщо він так і дали вважатиме то він не повинен обіймати свою посаду, тому що порушення ніхто не фіксуватиме та залишатиметься не покараним.<br/><br/>Ось декілька силок для того щоб він зрозумів хто має право виписувати приписи:<br/>http://www.lutskrada.gov.ua/14-vidpovidalnist-gromadyan-ta-yuridichnih-osib-za-porushennya-u-sferi-blagoustroyu<br/><br/>А ось силка на статтю 255 Кодекса Украєни про адміністративні правопорушення.<br/>http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/80732-10/page3
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39