Юні рожищанки стали призерками Міжнародного фесту народних мистецтв

10 Травня 2018, 14:00
6221

Вихованки Рожищенського БДТ привезли нагороди з ХІ Міжнародного фестивалю народних мистецтв «Смарагдові витоки».

3-5 травня у м. Мукачеве відбувся ХІ Міжнародний фестиваль народних мистецтв «Смарагдові витоки», який проводиться з метою розвитку творчого потенціалу молодого покоління.

Фестиваль спрямований на участь у збереженні та відтворенні кращих зразків народного мистецтва, на залучення до скарбниці національної спадщини засобами пісні, танцю музики, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва, фотографії, художніх ремесел.

2

Цьогоріч на фестиваль завітало близько 500 учасників з різних куточків України. У конкурсній програмі уже другий рік поспіль брали участь і юні майстрині – вихованки КЗ «Рожищенський будинок дитячої творчості».

У номінації «Декоративно –ужиткове мистецтво та художні ремесла» Качор Маргарита (зразкова студія ДПОМ «Художній дивосвіт» (керівник Оксана Шатунова) - з колекцією робіт у техніці «розпис на склі», Шемчук Вікторія (зразкова студія декоративного мистецтва «Мурчикова майстерня» (керівник Світлана Мура) - з цілою виставкою авторських ляльок, Ткачук Тетяна (зразкова студія декоративно-ужиткового мистецтва «Чарівниця» (керівник Людмила Тивонюк) - із неперевершеними картинами з фоамірану.

2

Дівчатка не лише дарували присутнім естетичну насолоду від поєднання умінь та творчої фантазії. Кожна з них зацікавлювала оригінальними майстер-класами, які були унікальними на алеях парку «Перемоги», де проходив конкурс. Тому всі охочі могли перейняти секрети майстерності юних рожищанок.

1

Сурмач Юлія (зразкова студія ДПОМ «Художній дивосвіт» (керівник Оксана Шатунова) представила роботи у техніці «живопис» та взяла участь у пленері, що проходив на площі Кирила і Мефодія, де учасники фестивалю малювали архітектурну споруду Ратуша, змагаючись за звання найкращого в образотворчому мистецтві. Серед тридцяти номінантів Юлія виборола ІІІ місце.

2

1

Володарями дипломів за ІІ місце стали Качор Маргарита, Шемчук Вікторія та Ткачук Тетяна. Колекції робіт дівчаток, представлені на фестивалі, були високо оцінені як журі конкурсу, так і глядачами. Також були охочі придбати вироби майстринь.

«На такі фестивалі обов’язково варто їздити, - поділилася враженнями Шемчук Вікторія, - адже на них представлено так багато цікавих технік. Були роботи, які мені дуже сподобались, і хотілося б відтворити їх на заняттях студії «Мурчикова майстерня».

3

1

2

Качор Маргарита в свою чергу розповіла про цікаву зупинку у м. Львів дорогою до Мукачева. Вона залишилася в захваті від екскурсії вуличками міста, висловила захоплення архітектурними пам’ятками, які вихованки Рожищенського БДТ змогли оглянути. Напружений перший конкурсний день дівчатка завершили, катаючись на оглядовому колесі та милуючись красою міста, навколишніми краєвидами.

1

1

Наступний день після гала-концерту та церемонії нагородження дарував і дітям, і педагогам, які їх супроводжували, зустріч зі стародавньою історіє м. Мукачеве у замку «Паланок», де вони змогли відчути дух нескореності і волелюбності українського народу повною мірою. Сповнені нових емоцій та вражень , рожищани отримали безмежну наснагу на ще більші творчі досягнення, настрой на нові перемоги.

2

1

Світлана Мура, методист Рожищенського БДТ

Коментарі
11 Травня 2018, 21:59
МОЛОДЦІ
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024