Пісковиків зобов'яжуть ремонтувати дороги

24 Березня 2016, 14:20
2484

Перший заступник голови Рожищенської РДА Ігор Шкільний відвідав піщані кар’єри в районі та поспілкувався з головами сільських рад, на чиїх територіях ці кар’єри перебувають.

У селі Крижівка кар’єр не експлуатується, натомість у Носачевичах проводяться роботи з видобутку піску. Поспілкувався чиновник і з приватним підприємцем Сергієм Котюком, який займається видобутком піску в Носачевичах. Зокрема мова йшла про перспективи кар’єру в селі Вишеньки.

Однак, як відомо великогабаритний транспорт, який перевозить видобутий пісок, надто шкодить автошляхам . Як результат – дорога що веде з кар’єру через села Вишеньки, Носачевичі та Крижівку доволі понівечена. Ігор Шкільний розповів, що в перспективі мають залучати підприємців до співфінансування ремонту доріг, якими вони користуються.

"Зауваг у голови сільської ради до користування  в Носачевичах не має, підприємець всі платежі робить вчасно, проводиться рекультивація кар’єру. У Вишеньках поки роботи не ведуться. А що стосується ремонту доріг, то голова обласної ради Ігор Палиця згоден з тим, щоб залучати підприємців до співфінансування ремонту доріг, по яких курсує великогабаритний вантажний транспорт. Тож сподіваємося, що скоро вийде документ, який зобов’яже не лише Сергія Котюка, а й інших підприємців, які видобувають пісок, разом з органами місцевого самоврядування на основі співфінансування ремонтувати дороги", — прокоментував Район.Рожище перший заступник голови РДА.

Тим часом голова Громадської ради з розвитку міста Рожище Олександр Гаврук повідомивдо кінця березня планується виїзна екологічна комісія у складі представників ОДА, Рожищенської РДА, громадських активістів та журналістів, яка проконтролює піскові кар'єри на предмет дотримання законодавства.



Коментарі
25 Березня 2016, 00:54
А на рахунок кар'єру перед с. Сокіль? Хто там власник? Потрапляє під зобов'язання? <br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>х
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024