Пам'ять вічно жива: у Рожищі відбулися поминальні заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення

08 Травня 2018, 22:30
4334

8 травня у Рожищі відбулося пам’ятне віче та панахида до Дня пам’яті й примирення.

Захід відбувся біля Обеліска слави воїнам Другої світової війни, - повідомляє прес-служба міської ради.

Участь у пам’ятному віче взяли очільник міста Рожище В’ячеслав Поліщук, голова РДА Інна Гайворонська та голова районної ради Андрій Музика, працівники держустанов, учні шкіл міста та небайдужі рожищани.

«73 роки минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат Другої світової війни, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено життям мільйонів людей.

Сьогодні ми вкотре приєднуємося до європейської традиції відзначення Дня пам'яті та примирення. Адже капітуляція Німеччини була підписана саме 8 травня, пізно ввечері й формально саме в цей день завершилася війна у Європі», - вела сторінками історії присутніх ведуча Наталія Марценюк.

Вона закликала рожищан пам'ятати ті кроваві роки, аби не померкла жодна героїчна сторінка історії нашого народу проти нацизму, аби був вічним подвиг воїнів Другої світової війни.

Згодом панахиду за жертвами війни відслужив благочинний Рожищенської округи УПЦ КП, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Рожище, Василь Шняк. Він разом з усіма присутніми спільною молитвою вшанував пам’ять полеглих.

Після панахиди до присутніх звернувся сивочолий мешканець міста, який не за словами знає що таке війна – Євген Демков. Він коротко розповів про ті криваві події, які лютували на нашій землі 73 роки тому, та закликав пам’ятати у своїх молитвах усіх українців, які загинули в Другій світовій війні.

«В той час, ці молоді хлопці та дівчата, не за чиїмось наказом йшли в бій, а за покликом свого серця захищали землю на якій жили, свою Батьківщину», - промовив Євген Григорович.

Після покладання квітів до Обеліска слави та фотостенду Героям Небесної Сотні, учасники мітингу переглянули тематичний культурно-мистецький захід «Пам'ять вічно жива», підготовлений артистами РД «Просвіта».



1

1

1


2


1



1









Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024