У районі відзначають 72-гу річницю визволення від фашистських загарбників

23 Березня 2016, 12:20
Покладання квітів до Обеліску слави. 1937
Покладання квітів до Обеліску слави.

72 роки минуло з дня визволення Рожища від німецько-фашистських загарбників. З метою вшанування пам’ятної дати на днях у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся урок мужності «Тільки пам’ять не сивіє».

Участь у заході взяли голова РДА Інна Гайворонська, керуючий справами районної ради Анатолій Матвійчук, Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук, начальник відділу культури райдержадміністрації Тетяна Новосад, голови громадських організацій району та учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №1 м. Рожище, пише прес-служба РДА.

Працівник музею Тетяна Переходько ознайомила присутніх з історичною довідкою про історію визволення міста від фашистських загарбників. 

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять славних героїв-визволителів, які віддали життя у боротьбі за наш край та тих Героїв України, які полягли за Українську державність під час подій на Сході України.

Директор музею Надія Стасюк представила виставку «Тільки пам’ять не сивіє» та експозиції музею, де в фотодокументальних матеріалах висвітлено історію звільнення міста та району від німецько-фашистських загарбників.

З словами вдячності та пошани до ветеранів звернулись голова райдержадміністрації Інна Гайворонська, керуючий справами районної ради Анатолій Матвійчук та Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук.

На знак шани за загиблими воїнами, представники влади і громадськості поклали квіти до Обеліску Слави, Братської могили та пам’ятника К.Шилокадзе.

У ці дні про безсмертний подвиг розповідають також виставки в музеях та бібліотеках. У загальноосвітніх навчальних закладах Рожища відбуваються тематичні уроки.





 

Коментарі
23 Березня 2016, 17:59
ех подружки говорушки!!!!!!!!
24 Березня 2016, 18:07
Я знаю що Рожище було окуповане більшовиками 6 лютого<br/>, а не 23 березня звільнене. Це ганьба Інночці.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024