З 1 квітня змінити прописку можна буде в сільраді

23 Березня 2016, 11:00
1883

Вже з 1 квітня цього року органи місцевого самоврядування (міська, селищна та сільська ради) матимуть право здійснювати реєстрацію місця проживання громадян.

Це означає, що відтепер працівники сільської чи селищної ради матимуть доступ до реєстру та карток громадян, які зареєстровані в межах населених пунктів, підпорядкованих певній сільраді.

Район.Рожище поцікавився, чи готові до цього сільради?

— Окрім нотаріальних функцій, таких як засвідчення заповіту та доручення, які сільська рада виконувала раніше, на нас поклали право реєструвати та знімати з реєстраційного обліку громадян, які зареєстровані і проживають на території нашої сільської ради. Ми вже визначилися з людиною, яка буде цим займатися, та підготували відповідне розпорядження, — повідомив Район.Рожище Олександр Совтис, Копачівський сільський голова. — Приміщення, де зберігатимуться особові картки, також уже є, замовили спеціальні штампи. Поки що не має спеціального програмного забезпечення, нам ще його не надали. Не відомо, якою буде процедура передачі: чи цю програму надасть держава безкоштовно, чи сільська рада повинна буде сплатити кошти за неї. Це все побачимо згодом. Також мають ще провести невеличке навчання для реєстраторів, пояснити їм, як цією програмою користуватися. В принципі, до нововведення готові.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024