4 травня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

04 Травня 2018, 07:00
2944

4 травня Дні народження святкують головний спеціаліст відділу освіти та молоді Рожищенської РДА Світлана Перепенко, редакторка районної газети «Наш край» Наталія Яковлева та начальник відділу культури Рожищенської РДА Тетяна Новосад

Щиро вітаємо іменинників! Нехай Господь огортає вас своєю благодаттю, посилаючи невичерпне джерело  віри та любові, спокій та затишок на душі, добро та злагоду.

Побільше у житті позитиву та радості від кожної зустрічі, кожної миті та кожного дня. Нехай здійснюється усе задумане, зреалізовуються плани, вдаються усі справи. З роси та води на многая літа!



День ангела святкують:  Денис, Олександр, Олексій, Іван, Кіндрат, Микола, Федір, Яків.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

4 травня в історії: 180 років тому (1838) діячі культури Російської імперії (художники Карл Брюллов, Олексій Венеціанов, Іван Сошенко, Василь Григорович, Аполлон Мокрицький, поети Василь Жуковський та Євген Гребінка, музикант і композитор Михайло Вільєгорський), а також статс-дама Юлія Баранова за 2500 рублів викупили з кріпацької неволі Тараса Шевченка

30 років тому (1988) народився, український фристайліст, чемпіон зимових Олімпійських ігор 2018 з лижної акробатики Олександр Абраменко.

До речі, 4 травня ще одна нагода привітати наших вогнеборців, адже в цей день - Міжнародний день пожежників.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: православні християни згадують у молитвах священномученика Януарія та інших з ним; вшановують пам'ять святителя Максиміана Константинопольського.

Погода: Сьогодні очікується +17..+30 °C , без опадів, легкий вітер. 

Народний прогноз погоди: 4 травня вшановується пам'ять святого мученика Іаннуарія, єпископа. У цей час потрібно спостерігати за черемхою: якщо вона рано зацвіла - буде тепле літо. Чим раніше вона починає цвісти, тим спекотнішим буде літо.

З цього дня вкривається квітами ліловий бузок, у садах зацвітають нарциси. Саме час садити часник, щоб літом уже зібрати врожай.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024