У Рожищенській амбулаторії — проблеми з трудовою дисципліною?

21 Березня 2016, 18:30
3199

Публікація Район.Рожище про медичну реформу викликала жваве обговорення.

Коментатори скаржилися на відсутність дисципліни серед медперсоналу. Особливо нарікали на роботу сімейних лікарів, реєстраторів та працівників поліклініки.

Так, читачка Світлана обурюється безвідповідальністю реєстраторів: «Щодо карток... Мама з дитинства хворіє на астму. Всі ці записи були в карточці, там ще й інші хвороби, за які мама мала виробити собі групу. Як до діла — карточки не стало!!! Де вона, ніхто і не знає!».

А користувач Рожищанин розповідає, що досить проблемно потрапити на прийом до лікаря: «Ця лікарня — це взагалі шарашкіна контора! Для чого тримати лікарів, які не виконують свої обов'язки? Наприклад, сімейний лікар приймає лише до 12:00 год., а далі каже, що робочий день закінчився, і йде додому. Може, всі будемо працювати до 12:00? А зробити кардіограму взагалі неможливо, без дозволу цього ж лікаря. Хоча в кабінеті, де роблять кардіограму, сидить людина, яка це робить і відмовлається це робити: мовляв, лікаря немає і вам все одно ніхто сьогодні не допоможе. Тобто якщо вам стало зле і до 12:00 ви не потрапили на прийом, хоча стояли і чекали своєї черги, приходьте завтра, бо вас ніхто навіть не вислухає, чому ви туди прийшли. На що дивиться керівництво, не відомо. А, може, керівництво тоді вже вдома???».

Читачка Валентина стверджує, що трудова дисципліна в медзакладі — далека від ідеалу: «Вчора, п'ятниця, о 13 год. 18 хв. я приїхала до поліклініки (оскільки в мене з 13 до 14 години —  обідня перерва, а вирватись у робочий час можливості немає). А в поліклініці — глухо. Крім санітарки, яка миє підлогу і знизує плечима, нікого немає. Трудової дисципліни взагалі немає в цій установі, хто як хоче, так і працює, хто до 16 - ї, хто до 17-ї, а хто взагалі тільки кави декілька раз поп'є — і...вже відпрацював. Коли закінчиться оцей бардак???».

І подібних скарг — чимало. Район.Рожище вирішив з’ясувати, як працюють сімейні лікарі в амбулаторії. Нам пояснили, що у медиків графік плаваючий, але черговий лікар є завжди.

— Є дільничі чергові лікарі, але якщо час його прийому закінчився, а людині дуже потрібна медична допомога, то є черговий лікар, який завжди приймає до 17-ї години. В амбулаторії до 17-ї години завжди з лікарів хтось є. Також до 17-ти працює і кабінет, де роблять кардіограму. Якщо вам потрібен саме ваш дільничний сімейний лікар, то можна подзвонити в реєстратуру — (03368) 2-14-76 —  і дізнатися, коли він приймає. Також там розкажуть, хто з сімейних лікарів на той момент черговий, — прокоментував Володимир Мосійчук, головний лікар КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» .

Шановні читачі, якщо ви помічаєте порушення трудової дисципліни медичними працівниками під час виконання їхніх професійних обов’язків, радимо скаржитися в адміністрацію закладу. Це буде своєрідним поштовхом до дії, яка допоможе систематизувати роботу установи.

Коментарі
21 Березня 2016, 22:26
Що є то є...Вранці нікого не знайдеш,то чай пють,то 5-ти хвилинка.потім обід.Або прийдеш кажуть у мене прийом закінчено,буде інший лікар о 14-00(і це ще тільки 12год)а у дітей жар...А стоїш під кабінетом,то йдуть без черги всі родичі медперсоналу.знайомі і т.д.
22 Березня 2016, 11:12
Місяць тому мучив страшний кашель, все боліло всередині - якраз була епідемія грипу, з роботи пішла в лікарню, в реєстратурі сказали в 17 кабінет, прийшла ні в кабінеті ні під кабінетом жодного пацієнта. Лікар відмовилася мене прийняти, аргументувавши це тим, що мені потрібно в Дубище. Добре що це був лише кашель, а не грип, від якого люди згорали за кілька днів. P.S А як же клятва Гіппократа
22 Березня 2016, 11:15
Ірина, повністю вас підтримую, проходив медогляд, терапевта пройти пробігав 4 кабінета, у всіх причини: я не ваш район, я тільки по туберкульозниках, я тільки по онко, навіщо них така прорва якщо просто оглянути і написати здоров немає кому, поки всіх оббіг вже в комісії нікого немає, приїхав на другий день з самого ранку спочатку прочекав коли зявиться, потім сказали, що на пятихвилинці і в результаті вийшов з лікарні в 10-ій годині, що це за пятихвилинки посеред робочого дня?
22 Березня 2016, 12:42
За що зарплату платять працювати треба з 8.00до17.оо
22 Березня 2016, 16:37
Така сама проблема і в "Дільниці благоустрою" впісля 14:00 там рідко кого застанеш. Жалітися Славі Поліщуку, так його теж нема ; особливо по пятницях.
22 Березня 2016, 17:16
Ви хоча б знаєте де знаходиться &quot;Дільниця благоустрою&quot;?<br/>я щомісяця плачу там за сміття в після обідню пору і мене завжди зустрічають дуже гарні й привітні люди... дуже дякую їм.
22 Березня 2016, 19:40
Якщо хоч швидко померти то звертайтесь в Рожищенську лікарню
23 Березня 2016, 18:43
в дитини температура 39. з дитячого відділення направили в 15 це десь 11.30 год було, заходжу, а там їх кучка і цукерочки, ще й якесь спиртне саме розливали, я 30 хв чекала з дитинкою, якій 8 міс. поки вони свою трапезу закінчать.
23 Квітня 2016, 18:32
Надо начинать с руководства страны.А эти бездари будут подтягиваться,боясь что-то потерять.<br/>А пакашо -маема шо маема
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024