Архівні світлини: Як колись святкували Івана Купала у Рожищі

21 Березня 2016, 20:00
4356

Любов до архівних фото і вивчення історії рідного краю, буває, з'являється вже у дорослому віці. 

Бо коли у шкільні роки часто-густо учня ледь не насилу затягують на урок історії у музей (адже такий план занять!), то будучи дорослим, ідеш туди вже з конкретною метою і за власним бажанням.

Сьогоднішній візит кореспондента Район.Рожище у районний історико-краєзнавчий музей виявився дещо несподіваним, але дуже цікавим.

Завідувач Надія Стасюк привідкрила завісу в історичне минуле райцентру у вигляді... старих архівних фотографій Рожища. Як розповіла Надія Войцехівна, зібрати раритетні фото допоміг колишній учень ЗОШ №2 Андрій Рудчук, за що вона йому дуже вдячна.

Будівлі, вулиці, дерева, пам'ятники, пам'ятки архітектури, магазини, одяг та головні убори рожищан — всім цим скарбом ми поділимося з нашими читачами трішки пізніше.

А зараз, на продовження публікації "Рожищани хочуть започаткувати масштабний літній етно-фестиваль", пропонуємо переглянути два архівних знімка, як містяни святкували Івана Купала.

2

4

Шановні читачі, якщо у вас чи у ваших рідних є старі фото Рожища, надсилайте нам на електронну адресу редакції: [email protected]

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024