Рожищани хочуть започаткувати масштабний літній етно-фестиваль

21 Березня 2016, 13:00
2584 Джерело: Інтернет

На днях Культурне об'єднання «Арт Лайф» провело в соцмережі вКонтакті опитування містян та мешканців району на тему доцільності «реорганізації» свята Івана Купала в етно-фестиваль української народної творчості та історії з тематикою Рожищенського краю.

Активісти пропонують створити замість «язичницького», зі слів колишнього голови РДА Володимира Масалова, свята, щось народне, самобутнє та унікальне.

«Парк пустує. Він, по суті, помаленьку відмирає. А такий фестиваль зміг би вдихнути в нього нове життя. До організації свята, яке, можливо, навіть стане новою "візітівкою" Рожища,  треба долучатися громадським осередкам, активістам, відповідним службам, ПП та всім жителям», — пишуть артлайфівці у своїй групі вКонтакті

Проведене голосування засвідчило, що 95% опитаної аудиторії — «за» таку реорганізацію цього фестивалю, і саме в українській тематиці з відголосками історії Рожищенського краю, популяризацією народного мистецтва, традицій та пісні.

Тож громадські активісти звертаються до містян із закликом долучитись до відновлення етнофестивалю і створити з цією метою організаційний комітет для розробки майбутньої концепції дійства, у який увійдуть представники організацій, влади, ПП та активні і творчі рожищани.

Нам видається, з огляду на активне поширення цієї ідеї в інтернет-просторі й не тільки, очільникам культурної сфери району варто звернути увагу на заклики активістів. І не просто звернути увагу, а й допомогти з їх реалізацією.

Нагадаємо, свого часу начальник відділу культури РДА Тетяна Новосад зауважила, що «якби рожищани звернулися до нас з проханням проводити подібний етнофестиваль, можливо, в іншому форматі, приміром, на Зелені свята, то я однозначно порушила б це питання перед керівництвом району».

Час діяти!

Коментарі
21 Березня 2016, 15:33
на зелені свята самооборона організовує свято " Рожище - місто патріотів"
21 Березня 2016, 15:45
СТВОРІТЬ КРАЩЕ ОРГКОМІТЕТ З ПРИБИРАННЯ ПАРКУ І УСЬОГО МІСТА .ЧИСТЕ МІСТО-ЦЕ НАЙКРАЩА ВІЗИТІВКА!
21 Березня 2016, 16:19
Приведення парку в належний стан - і є наступним етапом. Знаю "Рожище-місто патріотів" пройде 19 червня, ми і там допоможемо чим зможемо. Та ми пишемо про відродження етнофестивалю в такому форматі який був раніше - у парку біля Стиру, тут трішки є різниця.І закликаємо не лише самооборону прийняти участь а "тотально" усіх - хто в цьому зацікавлений.
21 Березня 2016, 21:29
Все вище сказане-чудове..Треба закликати усіх до акції-наше місто найкраще,найчистіше і найпривітніше...Можна створити фестиваль талановиті люди району,пісня рідної землі,.а от на рахунок звернення містян щось я сумніваюсь,що спрацювало....Керівництво розкручує Мальованку...Через те у нас у місті все затихло...Не хочете Івана Купала, робіть просто літній фестиваль-Земля наш дім
21 Березня 2016, 23:58
В нашій країні все чудово<br/>Війна закінчилася, не помирають солдати І напевне саме на часі святкувати і проводити фестивалі? А опитувачам раджу піти у військомат і не буде в голову лізти дурня
22 Березня 2016, 00:35
Давайте відродимо його в Рожищах.
22 Березня 2016, 00:39
Навіщо нести єрєсь? На вашу думку люди мало настраждалися? Ну не можуть всі воювати, а от якраз етно-фест і прибирання парку, особисто лише за, і зрадістю допоміг би чим зміг
22 Березня 2016, 10:46
Шанавний (а), кого ви там &quot;відродити&quot; зібралися? Савчука?
22 Березня 2016, 10:48
Особисто я не за якусь &quot;реорганізацію&quot;, а за відновлення саме Івана Купала, щоб був костьор, щоб запускали вінкі, моторки на Стиру, Івана Купала в місті це бренд, на який підуть люди, а етно-фестиваль як його не назви це щось таке незрозуміле.
22 Березня 2016, 16:57
На фестиваль потрібні чималі кошти, люди ледве кінці з кінцями зводять.І в країні війна!!! Хто хоче погуляти то на фронт.І якщо не всі воюють , то ті хто в тилу повинен мати елементарну повагу до тих хто на фронті.
22 Березня 2016, 17:09
ПОРЯДКУ, в мене до вас запитання, була друга світова, люди гинули мільйонами, діти в цей час родилися? Як ви вважаєте процес робіння дітей в цей час це була неповага до тих хто на фронті?<br/>На фронті людина воює, в тилу людина повинна мирно жити, заради того щоб в тилу мирно жили на фронті і воюють. Повага не в тому, щоб не гуляти, а в тому, що коли солдата з маршрутки висаджують чи без черги не пускають дати пілюлей несвідомим.
22 Березня 2016, 21:59
Ойой святий найшовся?
22 Березня 2016, 23:24
Це ти ж про себе написав, ти ж такий, не проводити нічого, бо війна.
22 Березня 2016, 23:35
СИНЬО-ЖОВТИЙ БУРЯК перепрошую, це я хотів вдписати персонажу з ніком &quot;Порядок&quot; цю фразу &quot;Ойой святий найшовся?&quot;
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024