30 квітня: День народження святкує демобілізований військовослужбовець

30 Квітня 2018, 07:55
Василь Грабарчук 4607
Василь Грабарчук

30 квітня День народження святкує демобілізований військовослужбовець, який ще недавно захищав нашу країну від ворога – Василь Грабарчук.

Довідково: Грабарчук Василь Володимирович народився 30.04.1987 року в м. Рожище.

Був мобілізований 20 червня 2014 року в 51 ОМБр. З жовтня 2014 року був прикомандирований в 15-й окремий гірсько-піхотний батальйон.

Брав участь в боях в Іловайську, Дебальцево, а саме Рідкодуб, Нікішине. 1.12.2014 року отримав поранення.

Щиро вітаємо іменинника! Нехай над Вами, Василю, завжди буде мирне небо, поруч будуть надійні друзі, а родина завжди буде надійним тилом, де панує затишок та злагода.

Бажаємо міцного здоров’я, стійкості та сили у роботі, натхнення та творчої наснаги. Нехай реалізовуються плани та задуми, а ангел-охоронець оберігає Вас щохвилини.

Добра та удачі, любові та щастя!

День ангела святкують:  Адріан, Єфрем, Макар, Михайло, Олексій, Петро, Семен, Федір, Хома.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У понеділок, 30 квітня 2018 року, 100 річниця створення прикордонного відомства незалежної України. З цієї нагоди Президент України Петро Порошенко підписав указ про встановлення Дня прикордонника 30 квітня. Раніше День прикордонника в Україні відзначався 28 травня.

30 квітня в історії: 135 років від дня народження Ярослава ГАШЕКА (1883–1923) – чеського письменника-сатирика, автора «Пригод бравого солдата Швейка». 

100 років тому (1918) Слов'янська група Окремої Запорізької дивізії Армії УНР під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши велику частину Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон з Росією і тодішнім Доном. 

30 квітня знаковий день для шанувальників джазової музики, адже в останній день квітня відзначається Міжнародний день джазу.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять священномученика Симеона, єпископа Персидського, i з ним Мученика Адрiана; святителя Агапита, папи Римського. 

Погода:  Сьогодні очікується +15..+27 °C , без опадів, слабкий вітер. Завтра: +19..+26 °C, зливовий дощ, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 30 квітня вшановується пам'ять преподобного Зосими, ігумена Соловецького. Зосима і Саватій вважаються у народі заступниками бджіл і пасічників.

До цього часу уже і береза, і вільха розпускаються. Якщо береза перед вільхою лист розпустила, то чекали сухого літа, а якщо вільха перед березою, то пророкували мокре літо. З 30 квітня по 5 травня можна почути перше кування зозулі.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024