26 квітня: 32 роки тому сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції

26 Квітня 2018, 11:35
2227

Доброго дня, читачі. Сьогодні, 26 квітня, четвер. 

День ангела святкують:  Георгій (Юрій), Дмитро, Марфа (Марта), Феодосій.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У четвер, 26 квітня 2018, другий рік поспіль під егідою ООН відзначають Міжнародний день пам'яті жeртв радіаційних аварій і катастроф. 32 роки тому (1986) сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції — найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі.

Також у цей день - Всесвітній день інтелектуальної власності.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять священномученика Артемона, пресвiтера Лаодикiйського

Погода:  Сьогодні очікується +14..+17 °C, без опадів, помірний вітер. Завтра: +10..+16 °C, переважно без опадів, помірний вітер.

Народний прогноз погоди: 26 квітня відзначається день пам'яті святої мучениці Фомаїди Єгипетської. У народі Фомаїда вважається приборкувачкою пристрастей.

Наші пращури спостерігали за виділенням березового соку: якщо у берези було багато соку, вважалось, що літо буде дощовим. У цей час з'являються перші весняні квіти (при теплій весні з'являються раніше), зеленіє малина.  

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024