Суд у справі Тетяни Лесіної: на засіданні слухали свідків

21 Квітня 2018, 10:25
7992

Продовжуються судові засідання по справі екс-завідувачки ДНЗ №1 міста Рожище Тетяни Лесіної. 

У п'ятницю, 20 квітня, в Луцькому міськрайонному суді продовжилося слухання справи за позовом Лесіної Тетяни Юріївни проти відділу освіти та молоді Рожищенської РДА.

Нагадаємо, Лесіна просить суд визнати неправомірним та скасувати наказ про її звільнення, поновити на посаді та стягнути заробітну плату й заподіяну їй моральну шкоду з відповідача.  

Як зазначалося раніше, звільнили Лесіну через те, що вона, в супереч Закону «Про корупцію», не поінформувала начальника відділу освіти та молоді Рожищенської РДА та вчиняла дії під час виконання обов'язків в умовах реального конфлікту.

А саме, приймала одноосібно на роботу без погодження з відділом освіти та молоді Рожищенської РДА близьких родичів, виносила на їх користь накази про встановлення доплати, посадових окладів, про зміну годин, а також затверджувала табелі обліку використання робочого часу та підрахунку заробітної плати працівників ДНЗ №1 «Малятко». Тобто приймала рішення в умовах реального конфлікту інтересів. 

1

Традиційно у Тетяни Лесійної два захисники - Сергій Сафулько та Дмитро Леміщак. Головуючий суддя - Олександр Гринь.

Цього дня свідчення по справі надали свідки обох сторін. Щоправда, пані Махнюк, яка заявлялася, як свідок зі сторони Лесіної на суд не приїхала. Як зауважив згодом адвокат Сафулько, жінка потрапила у ДТП.

Ще один свідок зі сторони обвинувача, вихователь та музкерівник Юрій Макеєв, під час свого виступу охарактеризував Лесіну, як відповідального керівника. Він зауважив, що незважаючи на те, що під керівництвом Лесіної працювали її родичі, вона не надавала їм переваги та не вирізняла з поміж усіх інших працівників ДНЗ, а всі доплати для родичів Лесіної узгоджувалися з колективом. 

Також Макеєв звернув увагу судді, що після звільнення у пані Лесіної значно погіршилося здоров'я. На думку свідка, вона «горіла роботою», а її безпідставно звільнили та зганьбили на цілий район.

Свідок Юрій Макеєв
Свідок Юрій Макеєв

Іншої думки була свідок Тамара Романюк, яка зауважила, що преміювання родичів ніколи не узгоджувалося з колективом. Навіть більше, свідок заявила, що син Лесіної Юрій, який працював в ДНЗ №1 слюсарем міг тижнями не ходити на роботу, або ж перебувати у частих «відгулах» і це вважалося нормальним явищем. Подібна картина, за її словами, і з сестрою позивачки.

Також свідок Романюк повідомила суддю, що був випадок, коли син-слюсар виконував обов'язки завідувача, доки матір була у відпустці. Цей факт підтвердив і начальник відділу освіти та молоді Ігор Кузава. Він повідомив суддю, що в 2014 році під час виконання обов'язків завідувача ДНЗ, Юрій Лесін видавав накази на прийняття та звільнення з роботи працівників ДНЗ. Що є, за його словами, грубим порушенням, тому що Лесіна не мала права покладати свої обов'яки на комплексного робітника, а лише на свого заступника або методиста.

На відміну від попереднього свідка Тамара Романюк, категорично висловилася щодо погіршення здоров'я Лесіної, зауваживши, що позивачка перебувала на довготривалому лікарняному через перелом ноги, що не можна вважати «погіршенням здоров'я через звільнення».

Свідок Тамара Романюк
Свідок Тамара Романюк

Наступний свідок, мама вихованця дитсадка Наталія Кротюк, також підтвердила, що була свідком неналежного виконання сином Лесіної своїх функціональних обов'язків. Неоднаразово жінка звертала увагу вихователів та завідуючої на зламані дверні ручки, діри на сходах та ін. Але на такі зауваги не було жодної реакції. Лише коли пані Кротюк власним коштом придбала мішок цементу, Юрій підлагодив сходинки.

1
Свідок Наталія Кротюк
Свідок Наталія Кротюк

Заслухавши свідків суд оголосив перерву до 12:00 год, 25 квітня. Саме в цей день відбудуться судові дебати. 

Коментарі
21 Квітня 2018, 13:54
Лишати лесиній зад то точно знав і знає як...так жінку не глядить як лесю
21 Квітня 2018, 14:01
Якби не підтримка Адміністрації давно би Лесіна здалась. А так принцип- ворог ворога наш друг. Обіцяють повернути на посаду. Тільки там немає вже кого вертати.
21 Квітня 2018, 14:37
Таня,схаменися.невже ти так і не зрозуміла,що до дітей і до колективів тебе не можна допускати.та тобою дітей лякають.можливо на "кромберзі"попрацюєш під такими ж керівниками як сама.
21 Квітня 2018, 15:00
Ну як її повернуть на посаду, то нема в світі ні справедливості, ані вищих сил! Тамара Романюк! Яка ви молодець! Хоч хтось з колективу не побоявся мстивої зміюки!!! Будемо надіятись на одне: що гроші закінчаться на адвокатів, ті , що в працівників та батьків як добровільні внески гребла...
21 Квітня 2018, 15:57
Редакторам такого популярного в районі видання давно пора знати як кого звати з посадовців...<br/>Начальника відділу освіти та молоді РДА звуть не Віктор, а Ігор...
21 Квітня 2018, 16:06
Зґадай за каструлі Юріївна що ми іх дарували а мали летіти через вікно
21 Квітня 2018, 17:35
Яких ви свідків хочете слухати зі сторони Лесіної? не Мохнюк, а Махнюк перша аферестка і брехуха , пів світові винна гроші, і яка наживається на чужому горі що продає горілку.
21 Квітня 2018, 18:05
одні суди в районі і покриває Гайворонська
21 Квітня 2018, 19:23
&lt;p&gt;А Кузава ,прихвостень регіоналів,просрався з атестацією вчителів,кандидат ,ще й тут піариться,але програє це точно.За рік роботи лише одні суди,за кошти освітян і кандидатські тупі накази,які і сам виконати не може.&lt;br /&gt; Пора ,шановні освітяни,звертатися до голови ОДА,може він йому мізки вправить і покаже його місце,але точно не в освіті.&lt;/p&gt;
21 Квітня 2018, 21:57
Тут Кузава? Йдеться про аферистку Лєсіну? Про її шашні в садочку! Кузава просто мусить розгрібати то гівно, що до нього допустили попередники! А як він це робить, то інша справа.
22 Квітня 2018, 00:42
https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1060175674067320&amp;id=581265995291626
22 Квітня 2018, 01:36
Ооооо !!! чути крик душі мами не атестованої доці !!!!!
22 Квітня 2018, 02:07
Скільки обговорювалось між батьками, що вона чи її сестриця принижують, б'ють, гарлапанять на тих малих дітей невиних нівчому. А скільки дітей після цього не ходять в садок. Кого не спитай з батьків відповідають нічого не докажеш.Отакі ви батьки, що за своїх дітей не можете постояти. Ви запитайте дітей які зараз ходять в ясельку як з ними поводяться. Повірте.
22 Квітня 2018, 02:30
Круто, Юра-слюсар виконув обов’язки завідуючого.:)))
22 Квітня 2018, 02:57
Чуствується кінець клоаці ( поліщук , кузява ) і їм подібним. Наробили і все незаконно. Горбач на посаді , Кузаві проект догани зачитали. Поліщук під статтею ( кримінальною ) за перевищення повноважень. Весело в нас в районі. А голова рда просто сидіть і косить капусту і тіпа її нічого не стосується. Що йшло на те й натрапило! Позор.
22 Квітня 2018, 04:09
До рожищан. Перед ((що)) треба ставити кому.
22 Квітня 2018, 04:12
До телепень. Ти телепень. Більше немає, що сказати.
22 Квітня 2018, 04:15
Точно заклинило.
22 Квітня 2018, 04:16
А по чім самогон?
22 Квітня 2018, 04:32
О, то ти не тільки телепень!!! А ще й алкоголік, хоча, швидше за все, алкоголічка
22 Квітня 2018, 07:32
Люди схаменіться, вам не тільки Т.Ю потрібна , а ще й хто як заробляє, те що був порядок в садочку , бо маленькі діти то вам не подобається, а сидіти язиком... на роботі це нормально, то за всіх візміться директорів Рожищ....
22 Квітня 2018, 09:42
Однакове нутро разом з горбачем
22 Квітня 2018, 14:10
Можу сказати одне! При новому керівництві зміни є! Але дисципліни ніякої!!!!! Роблять всі хто що хоче!!! Крила розпустили від відсутності дисципліни! І повірте, дітей гноблять не менше!!!
22 Квітня 2018, 14:10
Можу сказати одне! При новому керівництві зміни є! Але дисципліни ніякої!!!!! Роблять всі хто що хоче!!! Крила розпустили від відсутності дисципліни! І повірте, дітей гноблять не менше!!!
22 Квітня 2018, 14:15
А зараз раптово порядок в садку пропав? Та всі батьки моляться на нову завідуючу( і не тільки батьки, а й працівники)! А був вам добрий зоновський порядок??? То ви в меншості! Бо більшості батьків підходить оцей спокій в садочку, правда теж відносний, бо -екс Цариця бігає далі по садку, робить скандали, бучі, зводить наклепи: коротше займається своїми звичними « порядками». Ну але сіє вам нє вєдомо, оскільки перед вами змія надягає крила і маску страждалиці від важкої хвороби. На обличчі в не написаний діагноз її важкої невиліковної хвороби: алкоголізм.
22 Квітня 2018, 15:12
немає в районі нормального голови рда. в колишні часи навіть думати ніхїто не міг про тпке що твориться в районі. судит пересуди в відділі культури в освіті, музеї, чим займаються начальники відділів. де їх робота. де новації в районі де новий підхід до людей. знову люди найняті , а не ви шановні керівники подумайте і змініть думку що вас найняли в першу чегу люди.
22 Квітня 2018, 19:21
Коли Лесіна була завідуючою потрапити в садочок було неможливо все вона вибігала і запускала кого потрвбно а з тих вистав що ставили вихователі і няні здирала ще гроші з батьків.
22 Квітня 2018, 19:53
Таня Лесіна - Таня Новосад як дві сестри близнючки судяться буцімто справедливість шукають. І з культури начальниця також преміювала Горбача, завгоспа. шофера і багато ін. до дня працівників культури. А бухгалтера преміює додатками до наказа А.Б В
23 Квітня 2018, 14:44
з Новосадихою не захотіла працювати заступник гол.бухгалтера, яка пропрацювала більш як 25 років.. зЗільнилася має ще якусь совість та й боїться відповідальності послухай когось а свою голову май.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024