Як Сергій Мартиняк голосував за єдину українську церкву

19 Квітня 2018, 16:25
3093

Депутати Верховної Ради проголосували за постанову щодо звернення президента до вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

За це рішення проголосувало 268 народних обранців, - пише Українська правда.

Коли перед голосуванням почалися виступи від фракцій, до трибуни підійшов Юрій Бойко і фракція «Опозиційного блоку», який заявив що у них інше бачення події і що подібне звернення свідчить про те, що почалася президентська кампанія з використання «найбільш чутливої теми релігії».

Також він зазначив, що не треба втручатися у питання релігії і заявив, що його фракція буде голосувати проти постанови. Депутати від Опоблоку заблокували трибуну.

Фракцію «Опозиційний блок»  підтримав і представник від групи «Партія Відродження» Андрій Шипко, який заявив, що буде кожну неділю ходити у свою церкву «навіть, якщо вона залишиться одна».

За його словами, держава не має права втручатися у релігійні справи і якщо вже зайшла мова про єдину церкву, то треба звернутися не до Варфоломія, а до голів церков і провести референдум.

Всі інші фракції виступили на підтримку цього звернення.

Волинські нардепи Степан Івахів, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Сергій Мартиняк, Юрій Савчук, Ігор Лапін проголосували «за» таке рішення.

Як повідомлялося, 17 квітня президент Петро Порошенко повідомив лідерам парламентських фракцій, що звернеться до вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

Президент наголосив, що потрібна церква, незалежна від закордонної юрисдикції з країни-агресора.

Порошенко зазначив, що відповідне звернення уже підписали усі єпископи Української православної церкви Київського патріархату і Автокефальної церкви, і додав, що «двері відкриті» для єпископів інших церков.

Коментарі
19 Квітня 2018, 19:39
так тримати Петро Олексійович
19 Квітня 2018, 20:19
До чого цей заголовок? Чому він звучить настільки провокаційно з прив'язкою до прізвища конкретного депутата? Навіть якщо це депутат від нашого округу, то питання церковної автономії настільки складне та важливе, що як мінімум стосується усього депутатського корпусу. А ви тут - Як Сергій Мартиняк голосував....
19 Квітня 2018, 21:34
З Мартиняка такий депутат як з чогось молоток. Подивіться на його відвідування ВР. Йому начхати на свій округ. Він його просто купив
20 Квітня 2018, 00:52
да непотріб той мартиняк як і всі у верховній раді їм на на нас на****ь
20 Квітня 2018, 01:30
Але дехто хоть вигляд робить що старається для людей, через ЗМІ проявляють свою позицію, періодично зустрічаються з виборцями. А цей цинічно ігнорує свій округ. Купив мусорніками по селах та гречкою. Для нього депутатсво для прикриття бізнесу. Я надіюсь такі у ВР більше не пройдуть
20 Квітня 2018, 01:40
Якщо в Україні буде Помісна автокефальна Українська Церква ,то ми визнаєм Порошенка рівноапостольним Петром Солодким .
20 Квітня 2018, 12:24
попи совєцькі а в петі бізнез в росії не окупанський.... давайте далій оди хвалебні йому пишіть а народ спину гнути на пшеків буде та дітей ховати з бойні на донбасі..... УРА
20 Квітня 2018, 15:08
а світська. Тому церква відокремлена від держави. Це правомірно, коли державний орган приймає таке рішення, і ще й презедентт вмішується на державному рівні??????????
20 Квітня 2018, 17:06
Як ті гудзики - повідлітали з піджака, тепер обєднуються, щоб до них піджак пришили... ну-ну...
20 Квітня 2018, 22:45
Отож..хочуть змішати Святе з грішним..Чим теперішня влада відрізняеться від більшовицької?-А НІЧИМ!Як більшовики були безбожниками і всіма силами та способами боролися с Православною церквою,навіть сворили штучну ,так звану"Живу церкву",не кажучи вже про насильство над вірними Православію християнами,точно так само і теперішні.Тільки назву змінили ,а ціль їх точнісінько та сама-відвести народ (який ще не піддався на їх лукавство) від Единої Святої Православної Церкви! Единої Церкви в світі тримаеться Істинного Путі і в якій можливе спасіння душі !Та все це попущено Богом,для того щоб відсіялась полова від пшениці.А Едина Соборна Свята ,Апостольська Церква стоятиме до скінчення віку!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024