(Не)визнані добровольці: Сергію Марчуку досі не дали УБД

18 Квітня 2018, 12:40
2850

Держава вкотре випробовує добровольців. 

Про те що досі доброволець Сергій Марчук не може отримати УБД йдеться на сторінці «Народна самооборона Рожище» в соціальній мережі Facebook.

«В Україні процес надання статусу учасника бойових дій добровольцям перетворився на театр абсурду. Усі бійці підрозділів, які не вступили до лав Збройних Сил України, залишилися без пільг, статусів і взагалі будь-якої підтримки від держави. І це при тому, що саме добровольці зупинили наступ російських військ.

Щоправда, їх кличуть виступати зі сцени на державні свята, їм навіть дають медальки і грамоти. Але на офіційному рівні визнати захисниками не хочуть. Частина з добровольців у судовому порядку встановила факт участі в АТО. Однак і це не допомогло їм оформити відповідні документи.

Їх «футболять» з одного відомства до іншого. Саме так трапилось і у випадку нашого земляка Сергія Марчука з позивним «Бронік». У складі ДУК «Правий сектор» він у зоні АТО виконував надскладні завдання. Сергій, звісно, не йшов туди заради майбутніх пільг. Тим більше вони не можуть компенсувати того ризику, якого він зазнав у зоні бойових дій. 

Історія з «виборюванням статусу» для Сергія Марчука тягнеться більше року і ініціював її не сам боєць, а його цивільні побратими. 

Ще у грудні 2016 Рожищенський районний суд почав розгляд справи про встановлення факту участі в АТО. Феміда визнала, що «Бронік» справді воював.

Проте у листопаді 2017 року Рожищенський військовий комісаріат у відповіді на запит просить в найкоротші терміни надати витяг з наказу про виключення з особового складу військової частини. І це при тому, що всім відомо, керівництво «Правого сектору» не приймало рішення про вступ до лав Збройних Сил.

Сергій Марчук перед тим, як їхати на передову, не оформляв документів про включення до особового складу незареєстрованого добровольчого формування «Правий сектор». То де ж візьметься наказ про виключення?

На ім'я добровольця приходить лист від Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО. Відомство пише, що рішення про надання статусу учасника бойових дій приймають спеціальні міжвідомчі комісії, утворені при Міноборони, МВС, Нацполіції, СБУ, Мінюсті і тд…

Однак одразу ж наголошує, що законодавством не передбачено надання статусу учасника бойових дій таким, як «Бронік». Звертався Сергій Марчук і до цих комісій. У відповідь - тиша…

Першопочатково держави взагалі то створювались, щоб зорганізувати і поліпшити життя громад, зробити його безпечнішим. Нині ж здається, що держава це якась опозиція до свого народу.

Хіба ж справедливо, що рядові бійці добровольчих формувань, керівництво яких прийняло рішення не вступати до лав Збройних Сил України, стали заручниками ситуації?

Невже рішення судів не мають жодних правових наслідків у цій історії? Чому прості хлопці повинні поневірятися владними кабінетами, де їхню долю вирішуватимуть численні комісії, служби, ситі і спокійні можновладці?», - йдеться у дописі.




ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:  Вони відстоювали землю Донбасу, а жителям було байдуже, хто стане біля керма…

Коментарі
18 Квітня 2018, 18:15
ПЕРЕСТРІЛЯТИ ВЕСЬ ТОЙ ЗБРОД ЩО ЗНУЩАЄТЬСЯ З НАШОГО НАРОДУ. ЩОБ ПОВЕРНУЛИ ХЛОПЦІ ТІ ЩО НА СХОДІ НА КИЇВ. ПРЕРЕСТРІЛЯЛИ ВСІХ ХТО ГРІЄ ДУПИ В МЯКИХ КРІСЛАХ, ПРИЙШЛИ ДРУГІ РОБЛЯТЬ БЕЗЛАД ПОСТРІЛЯТИ ЩЕ РАЗ ПРИЙДЕ ТРЕТІЙ МОЖЕ ЗАДУМАЄТЬСЯ
18 Квітня 2018, 22:25
Я теж за таке вирішення проблеми.
18 Квітня 2018, 23:56
Так “Правий сектор” є незаконним збройним формуванням на кшталт “ополченців”.А що ви хотіли?Вони не ввійшли до жодних із державних структур.Нехай їм Арош і дає пільги. Навіщо взагалі таким патріотам посвідка УБД,вони ж за ідею?
19 Квітня 2018, 00:56
є такі що далеко від ато, але мають посвідчення .Цікаво за що дають ?
19 Квітня 2018, 10:16
Ти думаєш, що пишеш?,,
20 Квітня 2018, 03:54
А що не так?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром