Рожищани знатимуть, як голосував їх обранець

13 Березня 2016, 12:15
1448

У Рожищенській міській раді запровадили поіменне голосування, пише прес-служба мерії.

Під час останньої сесії депутати затвердили зміни до Регламенту, згідно з яким відтепер виборці зможуть довідатись, як їхній обранець голосував за те чи інше рішення! І хоча у міськраді немає системи «РАДА» і це нововведення створює певні труднощі у проведенні сесійних засідань, проте це вимога часу і нещодавно прийнятих змін до Закону України «Про місцеве самоврядування». 

Отже, як відбувається процедура голосування.

Для проведення відкритого поіменного голосування для кожного питання порядку денного виготовляється реєстр поіменного голосування у формі таблиці. У таблицю вносяться в алфавітному порядку прізвища присутніх на сесії депутататів. Під час голосування названий депутат встає і чітко озвучує свою позицію відносно даного проекту рішення (за, проти чи утримався). Секретаріат сесії фіксує це у таблицю. А після завершення голосування з кожного питання оголошує результат. 

— З результатами поіменного голосування може ознайомитись кожен бажаючий, для цього письмового запиту не потрібно. Достатньо просто прийти у приймальню міської ради і попросити документ, — поінформувала Район.Рожище Ірина Гундир, секретар мерії.

Коментарі
13 Березня 2016, 14:34
"Прийти і попросити"", Сайт Міської ради, таку функцію не може виконати? Відео сесії/виконкому можна знімати і завантажити, на сайт, фейсбук чи ютуб.
13 Березня 2016, 15:30
Якщо складно прийти і попросити, то напишіть міській раді на Фейсбук, щоб вивісили список. Наразі сайт мерії не працює. Або прийдіть і познімайте. Впевнена, що громадянину, який хоче виконати таку благородну місію, будуть тільки вдячні.
13 Березня 2016, 18:10
&quot;Попросити&quot;, про що мова, уже давно мають бути публічними не тільки хто як голосував, а й про що голосували, немає ж де побачити, які рішення приймає районна, міська рада, люди взагалі не знають куди вони керують, звичайцно так легше, бо можна прийняти рішення, то в дитячого садочка землю врізати, то кусок парку під забудову.<br/>Навіщо щось знімати, викладіть хоть десь протокол засідань кожної сесії і нехай люди читають. А так - це кумедно.
15 Березня 2016, 11:01
То ріпортьорша така вумна? Шо вона там робе, за шо зарплату получає? І чо сайт не працює?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024