Рожищенські священики привітали зі святом людей похилого віку та вихованців дитячого притулку

09 Квітня 2018, 15:00
3285

Священики Рожищенського благочиння привітали зі святим Великоднем стареньких, які проживають в стаціонарному відділенні села Навіз та вихованців дитячого притулку в Рожищі.

Про це йдеться на сайті Рожищенського благочиння.

Люди похилого віку, які змалечку звикли до храму та богослужінь боляче переносять відсутність можливості на велике свято Пасхи перебувати на святковому богослужінні.         

На краю району в селі Навіз знаходиться стаціонарне відділення для постійного проживання Рожищенського територіального центру обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, в якому саме і перебувають такі люди.

Вже кілька років місіонерська група священиків духовно окормляє мешканців закладу, вітаючи їх із церковними святами та  звершуючи таїнства. Свято Христового Воскресіння не стало винятком, і цього дня духовенство також завітало до центру.

Святкове богослужіння, яке було мрією стало для стареньких реальністю. Для них було відслуженно Пасхальну Заутренню. Богослужіння очолив прес-секретар благочиння протоієрей Дмитрій Теравський під спів хору священиків району на чолі протоієрея Сергія Савієвського.

«Ми вітаємо вас із цим святом. Бажаємо вам кріпості духовної і фізичної. Бажаємо всім вам, аби дочекалися наступного Великодня, аби раділи, не сумували та  не впадали у відчай. І щоб у ваших серцях були ці вічні слова «Христос Воскрес», – привітав усіх присутніх священнослужитель Дмитрій Теравський.

На завершення зустрічі гості подарували бабусям і дідусям пасхальні крашанки та іконки святого Воскресіння, які освячені на гробі Господньому.

Радість торжества переповнювала усіх. Старенькі щиро дякували за молитву та бажали священикам довгих літ життя, а духовенство із співом “Христос Воскрес” обійшли усі кімнати та привітали  прикутих до ліжка хворих мешканців.





Також у неділю, 8 квітня, священики Рожищенського благочиння, Віталій КатеринчукСергій Савієвський, Дмитрій Теравський, Микола Жученя навідалися в дитячий притулок міста Рожище, аби привітати дітей з Пасхою.     

Під час зустрічі священики розповіли дітворі про Великдень, заспівали святкових піснеспівів, обмінялися пасхальними вітаннями та залишили у подарунок багато крашанок.




 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром