6 квітня: У православних християн найсумніший день у році - Страсна п'ятниця

06 Квітня 2018, 09:05
2700

Доброго ранку, читачі. Сьогодні 6 квітня, п'ятниця. 

Намагайтеся жити кожну мить, а не просто проживати хвилини. Час – одна з найважливіших цінностей, котру наздогнати неможливо.

Нехай ароматна ранкова кава надихає вас на щось гарне і світле, а також спонукає до роботи. Вдалої п'ятниці!

 

День ангела святкують: Артем (Артемій), Володимир, Захар (Захарій), Степан, Петро, Яків.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: У православних християн найсумніший день у році - Страсна (Велика) п'ятниця. У Велику п'ятницю Божественна літургія не правиться, натомість читається Євангеліє про Страсті Христові. У середині дня відправляється вечірня з чином виносу плащаниці.

Плащаниця знаходиться в центрі храму до початку недільного пасхального богослужіння. В день Великодня вона знову повертається на Престол вівтаря. Ввечері у Велику п'ятницю в храмах правиться утреня Великої суботи з чином поховання плащаниці. 

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Захарії, ченця; святителя Артемія (Артемона), єпископа Солунського (Селевкійського); преподобного Захарії, посника Печерського, в Дальніх печерах; преподобного Якова, сповідника.

6 квітня у календарі: День працівника слідчих органів; Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку; Всесвітній день настільного тенісу (пінг-понгу) 

Погода: Сьогодні очікується +13..+10 °C, зливовий дощ, помірний вітер. Завтра: +5..+13 °C, без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: 6 квітня відзначається переддень Благовіщення і вшановується пам'ять преподобного Захарії монаха.

У народі цей день називався Похвали Богородиці: «На похвалу Богородиці і пташечка хвалиться першим яєчком». У давнину примітили: якщо ніч на Захарія тепла - весна дружна буде; якщо зійде до цього дня сніг, значить назовсім, якщо ні - пролежить ще тиждень.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024