Рожищани пропонують альтернативу святкуванню Івана Купала

05 Березня 2016, 18:50
1709

В коментарях до публікації Район.Рожище «Чи відновлять святкування Івана Купала в Рожищі» наші читачі поринули у приємні спогади про празникування у парку біля Стиру, на яке часто навіть приїжджали друзі-родичі з інших міст.

Начальник відділу культури РДА Тетяна Новосад зауважила, що святкування було відмінено з ініціативи колишнього очільника райдержадміністрації Володимира Масалова.

Але натомість запропонувала містянам висловити ініціативу щодо відновлення празника.

— Якби рожищани звернулися до нас з проханням проводити подібний етнофестиваль, можливо, в іншому форматі, приміром, на Зелені свята, то я однозначно порушила б це питання перед керівництвом району, — прокоментувала Тетяна Петрівна.

Рожищани з ініціативою не забарилися! Читач сайту Район.Рожище, користувач на ім'я Alex_Art, пропонує провести фольклорний музичний етно-фестиваль:

"В мене ідей – море. Однак на це потрібна спільна робота усіх — влади, служб, бізнесменів та населення. Одному його не провести. Та і парк потрібно спочатку привести в більш-менш порядок, щоб поробити відповідні "безпечні" та зручні зони, сектори, відпочинку та дозвілля, майданчик для артистів та слухачів. Роботи для усіх вистачить. Сам фестиваль буде не з дешевих, тож потрібна підтримка зацікавлених. Кожен приватний підприємець може виставити свою продукцію, якщо, звісно, місцева влада дасть на це дозволи, та внести  % коштів. Для проведення такого музичного фестивалю, де будуть різні сцени (українська народна пісня, сучасна, виступи народних артистів) було би цікаво створити автентичні сектори української традиційної кухні (польової), запросити різних майстрів, пасічнників, ковалів, гончарів, майстрів по дереву. Гарно то все подати. І всі будуть задоволені: і влада, і ПП, і найголовніше - жителі. І в нас нарешті щось виникне "своє", Рожищенське-родзинкове :) Якщо знайдуться однодумці, то пишіть, приєднаємось, чим зможемо, тим допоможемо https://vk.com/artliferoz"

Коментарі
05 Березня 2016, 22:56
Танька то така профура... Тепер на Масалова пре, а виженуть циганку - і на Гайворонську буде гнати...
06 Березня 2016, 01:22
Чому Танька не порушувала питання про альтернативу перед Масаловим?..А для чого, є мальованка...
06 Березня 2016, 14:19
Яка мальованка? Що за рожищенське свято на яке потрібно ще добиратися 10км.? Потрібно своє, під боком, щоб кожен хто хоче може без проблем зібратися й прийти, з дітьми, старші люди. Потрібне наше Івана Купала!
06 Березня 2016, 17:36
пора вже ту таньку виперти а то не дає нормальним людям ні жити ні працювати
06 Березня 2016, 23:48
Журналісти повиправляйте помилки!!!!!!
07 Березня 2016, 12:41
А де ви помилки побачили? Хіба в цитаті, яку залишив невідомий читач,бо її подали дослівно?
07 Березня 2016, 22:10
звернулис з проханням...до барині? а зарплау за що отримуєш пані тетяна?це ваша робота свята організовувати і не яких прохань тут не потрібно.от тількі ви привикли стелитись тількі за гроші або перед вищестоящими феодалами
08 Березня 2016, 11:25
А Ви скажіть ,що погане свято провела "Самооборона" минулого року на трійцю.І наскільки я чув і цього року знову має бути тільки більш маштабне.
08 Березня 2016, 11:34
Треба писати-приїзджали. Походить від слова "приїзд".
08 Березня 2016, 18:43
Слово празникування було написано з літерою "д", праздникування. Вже виправили, молодці! В статі 08.03.2016 написано: "Запрошуються мешканці та району!". Виправляйте.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром