Рожище: відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

31 Березня 2018, 10:00
2739

У Рожищі відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

30 березня, під керівництвом голови райдержадміністрації – Інни Гайворонської відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - повідомляє прес-служба РДА. 

На порядок денний винесено ряд важливих питань. Особливу увагу  зосередили на пожежній безпеці району. Під час засідання обговорили виконання заходів щодо попередження пожеж, загибелі та травмування людей на них протягом першого кварталу 2018 року та  забезпечення  населених пунктів району джерелами зовнішнього протипожежного водопостачання.

За результатами обговорення комісія рекомендувала міському, селищному, сільським головам, ОТГ забезпечити проведення подвірних обходів одиноко-проживаючих громадян та неблагонадійних сімей задля недопущення  виникнення  пожеж в житловому секторі в наслідок порушень правил експлуатації   нагрівальних приладів та електрокомунікацій; до 1 травня 2018 року оновити стенди наочної агітації та розмістити на них інформації стосовно заборони випалювання посуші, правил поведінки на воді та у лісах; до 1 травня 2018 року провести комплекс заходів щодо забезпечення безперешкодного забору води із природних водойм, які знаходяться у населених пунктах та поблизу них, а також влаштування пристроїв для забору води з водонапірних веж.

Розглянувши питання пожежної безпеки у весняно-літній період з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема пожеж в екосистемах району, комісія затвердила план попередження та ліквідації пожеж в лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях в Рожищенському районі.

Також з наближенням відпочинкового та купального сезону необхідно максимально забезпечити безпеку людей на водних об’єктах району. З цією метою в районі передбачено ряд заходів, зокрема це здійснення організаційної та профілактично-роз’яснювальної роботи серед населення з питань безпеки поведінки на воді, обстеження та очищення від сторонніх предметів на акваторії, відведення для купання людей, обладнання місць масового відпочинку у відповідності з умовами правил охорони життя людей на водних об’єктах України.

Міському, селищному, сільським головам, ОТГ необхідно  закріпити в установленому порядку визначені ділянки місцевості поблизу водних об’єктів (ділянки водної поверхні), призначені для організованого відпочинку населення на воді за підприємствами, установами та організаціями, які використовують водойми і прилеглі території з виробничою, оздоровчою чи спортивною метою або для відпочинку громадян.

Рішенням комісії визначене місце масового відпочинку населення на воді – урочище «Чебені» на території Кобченської сільської ради. Тому, Кобченському сільському голові необхідно вжити ряд заходів задля створення, облаштування та належного функціонування місця масового відпочинку населення на водоймі в урочищі «Чебені» до початку купального сезону.            

Коментарі
01 Квітня 2018, 21:46
ЗАТВЕРДЖЕНО <br/> постановою Кабінету Міністрів України <br/> від 6 березня 2002 р. N 264 <br/><br/> ПОРЯДОК <br/> обліку місць масового відпочинку населення <br/> на водних об'єктах <br/> <br/><br/> 1. Цим Порядком визначено механізм обліку місць масового <br/>відпочинку населення на водних об'єктах як територій, що <br/>підлягають постійному обслуговуванню аварійно-рятувальними <br/>службами (далі - місця масового відпочинку). <br/><br/> 2. До місць масового відпочинку населення належать земельні <br/>ділянки з прилеглим водним простором, призначені для <br/>організованого відпочинку населення на прибережних захисних смугах <br/>водних об'єктів або островах, та водні об'єкти, на яких <br/>розташовані засоби розваг і атракціони, а також місця для занять <br/>водними видами спорту та місця любительського і спортивного <br/>рибальства у зимовий період.<br/>{ Пункт 2 в редакції Постанови КМ N 442 ( 442-2008-п ) від <br/>07.05.2008 } <br/><br/> 3. Місця масового відпочинку визначаються органами місцевого <br/>самоврядування за проектами відведення земельних ділянок для цієї <br/>мети та узгоджуються з територіальними установами державної <br/>санітарно-епідеміологічної служби. <br/><br/> Місця любительського і спортивного рибальства на зимовий <br/>період визначаються територіальними органами рибоохорони <br/>Держкомрибгоспу 2 рази на рік шляхом їх нанесення на затверджені <br/>Держкомрибгоспом картосхеми водних об'єктів відповідно до Правил <br/>любительського і спортивного рибальства ( z0269-99 ). { Абзац <br/>другий пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 442 <br/>( 442-2008-п ) від 07.05.2008 } <br/><br/> Місцеві органи виконавчої влади та територіальні органи <br/>рибоохорони Держкомрибгоспу відповідно до наданих їм повноважень <br/>щороку перед початком літнього купального сезону зобов'язані <br/>визначити на картах-схемах земельні ділянки та водний простір, <br/>придатні для організації пляжів, пунктів прокату плавзасобів, <br/>водних атракціонів, а також місця для занять водними видами спорту <br/>та місця любительського і спортивного рибальства у зимовий період. <br/>Затверджені копії карт-схем подаються аварійно-рятувальним <br/>службам, які обслуговують водні об'єкти у своїй зоні <br/>відповідальності, та регіональним координаційним <br/>аварійно-рятувальним центрам Державної спеціалізованої <br/>аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах МНС (далі - <br/>ДСАРСВО). { Пункт 3 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 442 <br/>( 442-2008-п ) від 07.05.2008 } <br/>З яких це пір комісія визначає
02 Квітня 2018, 15:05
коли Інні в голову взбрело.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024